MOTIVOIVA HAASTATTELU

MOTIVOIVA HAASTATTELU – NÄYTTÖÖN PERUSTUVA MENETELMÄ MUUTOKSEN TUKEMISEEN

 

Uusi vuosi alkaa ja lukuisat ihmiset kääntyvät toiveikkaina meidän terveyden ja hyvinvoinnin ammattilaisten puoleen saadakseen ammattimaista opastusta matkansa varrelle. Jotta me liikunnan ammattilaiset voisimme onnistua työssämme, tulisi meidän osata tukea muutosta. Yksi keskeisimmistä muutoksen tukemisen näyttöön perustuvista taidoista on motivoiva haastattelu.

Erikoista kyllä, kun menetelmään tutustuu, kuulostaa sen ansat pelottavan tutuilta ja toimivien keinojen käyttö vaikuttaa turhan harvinaiselta. Jotta sinä voisit tehdä työtäsi tänä vuonna hieman aiempaa paremmin, teimme sinulle lahjaksi tämän. Neljä tiivistä, mutta asiaa täynnä olevaa videota, jotka hyvin todennäköisesti tekevät sinusta aiempaa paremman ammatissasi. Ole hyvä.

Voit myös lukea aiheesta kirjoittamamme kattavan artikkelin täältä.

 

VIDEO OSA 1/4 – MOTIVOIVAN HAASTATTELUN KONSEPTI

 

Ennen uskottiin, että valistamalla, komentamalla, käskemällä ja tarpeeksi syyllistämällä ihmiset saataisiin näkemään oman käyttäytymisensä turmiollisuus. Nykyään ymmärretään onneksi paremmin, mutta miten?

VIDEO OSA 2/4 – MOTIVOIVAN HAASTATTELUN ILMAPIIRI

Kyse on ennemminkin tanssista, kuin painista. Kuten tanssissa, jompikumpi vie taidokkaasti, mutta ei koskaan astu toisen varpaille. Tanssi on sujuvaa, kahden ihmisen yhteispeliä, josta ulkopuolinen tarkkailija ei tiedä kumpi vie. Mitä tällä tarkoitetaan?

KIINNOSTAAKO KOULUTTAUTUMINEN NÄYTTÖÖN PERUSTUVAN PERSONAL TRAININGIN HUIPPUAMMATTILAISEKSI? HERÄSIKÖ KYSYTTÄVÄÄ?

VIDEO OSA 3/4 – MOTIVOIVAN HAASTATTELUN ANSAT

“Jokainen joka vapaaehtoisesti astuu sisään toisen ihmisen tuskaan, on todella suuri ihminen”, sanoi Henri Nouwen, ja hänen kanssaan on helppo olla samaa mieltä. Silti juuri näitä hyväntahtoisia ihmisiä vaanii joukko ansoja, joihin he saattavat sortua tahtomattaan. Mitä nämä ansat ovat?

VIDEO OSA 4/4 – MOTIVOIVAN HAASTATTELUN SOVELTAMINEN

Menetelmään kuuluu joukko perustaitoja, prosesseja ja soveltamiselle on selkeät ohjeet. Ne on yllättävän helppo ottaa haltuun ja alkaa soveltamaan.

© NORDIC HEALTH ACADEMY

Tämän materiaalin kopioiminen, käyttäminen, jäljentäminen, muokkaaminen, lainaaminen, edelleenvälittäminen ja muu hyödyntäminen missä muodossa tahansa, pois lukien suora linkittäminen, on tekijänoikeuslain (406/61) mukaisesti kielletty, ilman NHA:n nimenomaista lupaa. Tekijänoikeuden loukkaus saattaa johtaa rangaistusseuraamukseen ja vahingonkorvausvastuuseen.

NORDIC HEALTH ACADEMY 

 

Koulutamme näyttöön perustuvan personal training -osaamisen huippuammattilaisia tarjoamalla korkeakoulutason personal trainer -koulutuksia. Hanki itsellesi maailman arvostetuin personal trainer -sertifikaatti!

YHTEYSTIEDOT

 

Bulevardi 30 B 1

00120 HELSINKI

E: info@nha.fi

P: +358 50 302 0753

Tietosuojaseloste