FYSSARI- JA PT-OPINNOT TÄYDENTÄVÄT HÄMMÄSTYTTÄVÄN HYVIN TOISIAAN, SANOO BODY FITNESS -URHEILIJA EMILIA JYRKIÄINEN

KOKEMUKSIA NHA PERSONAL TRAINER -KOULUTUKSESTA

NHA PERSONAL TRAINER -KOULUTUS™ ON LAJISSAAN TÄYSIN YLIVERTAINEN KOKONAISUUS. KATSO MITÄ MAAILMAN ARVOSTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIOINTITENTTI PITÄÄ SISÄLLÄÄN.

NHA PERSONAL TRAINER -KOULUTUS™ ON LAJISSAAN TÄYSIN YLIVERTAINEN KOKONAISUUS. KATSO MITÄ MAAILMAN ARVOSTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIOINTITENTTI PITÄÄ SISÄLLÄÄN.

Kuvat: © Janne Lilja / jannelilja.com

Emilia Jyrkiäinen, 21, aloitti opinnot NHA:lla marraskuussa 2021, ja on vajaata paria kuukautta myöhemmin suunnilleen puolivälissä NHA Personal Trainer -koulutustaan. Espoolainen on opiskellut samaan aikaan fysioterapeutiksi Laurea-ammattikorkeakoulussa. Kun viikko-ohjelmaan kuuluvat lisäksi 3–5 salitreeniä ja kardioita, on elämä hyvinkin liikuntaan keskittynyttä.

fysioterapeutti fysioterapia opiskelija emilia jyrkiainen 3

Emilia Jyrkiäinen. Fysioterapiaopiskelija, Soon-to-be ACE Certified Personal Trainer (ACE-CPT).

KOHTI BODY FITNESS -KILPAILUJA

Kuvaavaa on, että Jyrkiäinen vastaa puhelimeen kuntosalilla. 21-vuotias Jyrkiäinen on keskittynyt saliharjoitteluun tavoitteellisesti jo pari vuotta ja syksyllä edessä siintävät ensimmäiset body fitness -kisat. Valmistautuminen kolmeen kilpailuun kestää kuukausia, ja on vaativaa.

-Kun kerran diettaa, niin on hyvä käydä samalla kolmet kisat, Jyrkiäinen miettii.

Body fitneksessä on keskeistä lihaksiston ulkonäkö, harmonia ja toiminnallisuus. Se vaatii paljon saliharjoittelua. Myös tasasykkeiset lenkit Nuka-koiran kanssa ovat Jyrkiäiselle mieluisia. Välillä taas kardiotunti menee kuin siivillä, kun spinning-pyörän päällä voi katsella lempisarjojaan Netflixistä. Juuri nyt Jyrkiäisellä on meneillään Modern Family.

-Tykkään katsoa jotain helppoa. Jotain ihan hömppää, Jyrkiäinen nauraa.

Jyrkiäinen kertoo olevansa luonteeltaan ”itsenäinen puurtaja”. Se kuulemma sopii hyvin valitsemaansa lajiin.

-Body fitness on pitkäjänteistä, kyllä, Jyrkiäinen myöntää.

PT-OPINTOJEN LAAJUUS YLLÄTTI POSITIIVISESTI

Pitkäjänteisyys on ollut eduksi myös NHA Personal Trainer -koulutuksessa. Jyrkiäinen sanoo katsovansa koulutuksen luentoja verkossa lähes joka ilta. 

-Kyllä mä tykkään säännöllisesti tehdä, vaikkei mitään aikarajaa olekaan. Se on rentoa omaa aikaa laittaa himassa luento pyörimään päivän fyssariopintojen tai töiden jälkeen. 

Jyrkiäinen ehtii urheilun ja opintojensa lisäksi käydä osa-aikaisesti kaupan alalla töissä. 

NHA Personal Trainer -opintojen laajuus yllätti Emilia Jyrkiäisen positiivisesti. Hänellä on hyvä pohja aktiivisen urheiluharrastuksen ja fysioterapiaopintojen ansiosta, mutta silti hän kuvailee silti koulutukseen kuuluvia tenttejä sopivan haastaviksi. 

-On ne haastavia. Koulutus on laajempi kuin ajattelin. Tuttuja aiheet ovat, mutta on tullut uusia asioitakin vastaan. Tosi syvälle mennään esimerkiksi fysiologiaan ja anatomiaan, ja se on hyvä, Jyrkiäinen sanoo. 

Hän ei osaa nimetä yhtään liian haastavaa osaa koulutuksesta, mutta eniten aikaa Jyrkiäisellä on mennyt itselle vieraampien osioiden kanssa. 

-Ehkä kestävyyskunnon kehittämisosat ovat olleet sellaisia. Niistä en itse tiedä niin paljon valmiiksi. 

-Tämä on erityisen hyvä koulutus sellaiselle, jolla on jotain taustoja jo aiheesta. Ehkei sellaiselle, joka on vasta alkanut käydä salilla, Jyrkiäinen arvioi. 

Yksi iso tavoite NHA Personal Trainer -koulutuksessa on rakentaa siltoja liikunta- ja terveydenhuoltoalan välille. Jyrkiäinen on jo ennen koulutusta pitänyt asiaa niin itsestään selvänä, että hämmästyy ajatuksesta, että joku voisi edes erottaa asiat.  

– En ole ikinä ajatellut, että ne olisivat kaksi eri asiaa. Nehän menevät niin käsi kädessä, hän huudahtaa.

TÄHTÄIMESSÄ MAAILMAN ARVOSTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIKAATTI

Koulutuksen hinta ei tunnu Jyrkiäisen mielestä kovalta etenkään siihen nähden, mitä rahalla saa.

-Mitä oon katsonut muita koulutuksia, niin ne on yli paria tonnia. NHA:n koulutuksesta saa maailman arvostetuimman personal trainer -sertifikaatin, kun muissa suomalaisista koulutuksissa on tarjolla vain suomalaisia lisenssejä.

Jyrkiäinen on varma, että saa koulutukseen käyttämänsä rahat takaisin tulevaisuudessa, kun aloittaa personal trainer -työt.

Jyrkiäinen kehuu nimenomaan koulutuksesta saatavaa, maailmanlaajuisesti erinomaisesti tunnettua ACE® Personal Trainer -sertifikaattia:

-En mä itse lähtisi tekemään PT-hommia ilman koulutusta. Uskon, että sertifikaatti tuo turvaa, kun ACE on niin tunnettu koko maailmassa, Jyrkiäinen sanoo. 

Sertifikaatti on kiinnostanut myös Jyrkiäisen urheilevaa lähipiiriä, ja suositus on ollut valttia.

-Yksi mun fyssariopiskelijakaveri aloitti just viime viikolla tämän saman koulutuksen, Jyrkiäinen kertoo innoissaan. 

fysioterapeutti fysioterapia opiskelija emilia jyrkiainen 1 www

NHA:n koulutuksesta saa maailman arvostetuimman personal trainer -sertifikaatin, kun muissa suomalaisista koulutuksissa on tarjolla vain suomalaisia lisenssejä, toteaa ACE-sertifioiduksi personal traineriksi ja fysioterapeutiksi opiskeleva Emilia Jyrkiäinen.

Mikäli sinä olet kiinnostunut saavuttamaan tuloksia innostavassa seurassa ja viimeisimpään tutkimusnäyttöön pohjautuvilla menetelmillä, Emilian valmennukset sopivat sinulle erinomaisesti. Emilia avaa pian kalenteristaan tilaa uusille valmennuksille, ja seuraamalla Emiliaa Instagramissa saat tiedon uusista valmennuspaikoista ensimmäisten joukossa.

Instagram: emiliakkristiina
Mail: emilia.jyrkiainen@gmail.com

HERÄSIKÖ SINULLA KYSYTTÄVÄÄ? JÄTÄ MEILLE VIESTI, NIIN OLEMME SINUUN PIAN YHTEYDESSÄ.

HERÄSIKÖ SINULLA KYSYTTÄVÄÄ? JÄTÄ MEILLE VIESTI, NIIN OLEMME SINUUN PIAN YHTEYDESSÄ.

YHTEISTYÖSSÄ

terveystalo a NHA aloittivat yhteistyön
easyfit a NHA aloittivat yhteistyön
shk suomen hierojakoulut a NHA aloittivat yhteistyön
LadyLine ja NHA aloittivat yhteistyön_2
itä-suomen yliopisto UEF NHA
NHA yhteistyökumppanit

NORDIC HEALTH ACADEMY 

 

NHA:n koulutuskokonaisuudet tarjoavat opiskelijoilleen ainutlaatuisen yhdistelmän tuoreinta tieteellistä tietoa ja tutkitusti toimivimpia käytännön taitoja.

YHTEYSTIEDOT

 

Eskolantie 1 A

00720 HELSINKI

E: info@nha.fi

P: +358 50 302 0753

Tietosuojaseloste»

Oppimisympäristö»