FYSSARI- JA PT-OPINNOT TÄYDENTÄVÄT HÄMMÄSTYTTÄVÄN HYVIN TOISIAAN, SANOO BODY FITNESS -URHEILIJA EMILIA JYRKIÄINEN

KOKEMUKSIA NHA PERSONAL TRAINER -KOULUTUKSESTA

ON AIKA NOSTAA SUOMALAISEN PERSONAL TRAINING -OSAAMISEN TASOA. KATSO MITÄ MAAILMAN ARVOSTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIOINTITENTTI PITÄÄ SISÄLLÄÄN.

Kuvat: © Janne Lilja / jannelilja.com

Emilia Jyrkiäinen, 21, aloitti opinnot NHA:lla marraskuussa 2021, ja on vajaata paria kuukautta myöhemmin suunnilleen puolivälissä NHA Personal Trainer -koulutustaan. Espoolainen on opiskellut samaan aikaan fysioterapeutiksi Laurea-ammattikorkeakoulussa. Kun viikko-ohjelmaan kuuluvat lisäksi 3–5 salitreeniä ja kardioita, on elämä hyvinkin liikuntaan keskittynyttä.

fysioterapeutti fysioterapia opiskelija emilia jyrkiainen 3

Emilia Jyrkiäinen. Fysioterapiaopiskelija, Soon-to-be ACE Certified Personal Trainer (ACE-CPT).

KOHTI BODY FITNESS -KILPAILUJA

Kuvaavaa on, että Jyrkiäinen vastaa puhelimeen kuntosalilla. 21-vuotias Jyrkiäinen on keskittynyt saliharjoitteluun tavoitteellisesti jo pari vuotta ja syksyllä edessä siintävät ensimmäiset body fitness -kisat. Valmistautuminen kolmeen kilpailuun kestää kuukausia, ja on vaativaa.

-Kun kerran diettaa, niin on hyvä käydä samalla kolmet kisat, Jyrkiäinen miettii.

Body fitneksessä on keskeistä lihaksiston ulkonäkö, harmonia ja toiminnallisuus. Se vaatii paljon saliharjoittelua. Myös tasasykkeiset lenkit Nuka-koiran kanssa ovat Jyrkiäiselle mieluisia. Välillä taas kardiotunti menee kuin siivillä, kun spinning-pyörän päällä voi katsella lempisarjojaan Netflixistä. Juuri nyt Jyrkiäisellä on meneillään Modern Family.

-Tykkään katsoa jotain helppoa. Jotain ihan hömppää, Jyrkiäinen nauraa.

Jyrkiäinen kertoo olevansa luonteeltaan ”itsenäinen puurtaja”. Se kuulemma sopii hyvin valitsemaansa lajiin.

-Body fitness on pitkäjänteistä, kyllä, Jyrkiäinen myöntää.

PT-OPINTOJEN LAAJUUS YLLÄTTI POSITIIVISESTI

Pitkäjänteisyys on ollut eduksi myös NHA Personal Trainer -koulutuksessa. Jyrkiäinen sanoo katsovansa koulutuksen luentoja verkossa lähes joka ilta. 

-Kyllä mä tykkään säännöllisesti tehdä, vaikkei mitään aikarajaa olekaan. Se on rentoa omaa aikaa laittaa himassa luento pyörimään päivän fyssariopintojen tai töiden jälkeen. 

Jyrkiäinen ehtii urheilun ja opintojensa lisäksi käydä osa-aikaisesti kaupan alalla töissä. 

NHA Personal Trainer -opintojen laajuus yllätti Emilia Jyrkiäisen positiivisesti. Hänellä on hyvä pohja aktiivisen urheiluharrastuksen ja fysioterapiaopintojen ansiosta, mutta silti hän kuvailee silti koulutukseen kuuluvia tenttejä sopivan haastaviksi. 

-On ne haastavia. Koulutus on laajempi kuin ajattelin. Tuttuja aiheet ovat, mutta on tullut uusia asioitakin vastaan. Tosi syvälle mennään esimerkiksi fysiologiaan ja anatomiaan, ja se on hyvä, Jyrkiäinen sanoo. 

Hän ei osaa nimetä yhtään liian haastavaa osaa koulutuksesta, mutta eniten aikaa Jyrkiäisellä on mennyt itselle vieraampien osioiden kanssa. 

-Ehkä kestävyyskunnon kehittämisosat ovat olleet sellaisia. Niistä en itse tiedä niin paljon valmiiksi. 

-Tämä on erityisen hyvä koulutus sellaiselle, jolla on jotain taustoja jo aiheesta. Ehkei sellaiselle, joka on vasta alkanut käydä salilla, Jyrkiäinen arvioi. 

Yksi iso tavoite NHA Personal Trainer -koulutuksessa on rakentaa siltoja liikunta- ja terveydenhuoltoalan välille. Jyrkiäinen on jo ennen koulutusta pitänyt asiaa niin itsestään selvänä, että hämmästyy ajatuksesta, että joku voisi edes erottaa asiat.  

– En ole ikinä ajatellut, että ne olisivat kaksi eri asiaa. Nehän menevät niin käsi kädessä, hän huudahtaa.

TÄHTÄIMESSÄ MAAILMAN ARVOSTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIKAATTI

Koulutuksen hinta ei tunnu Jyrkiäisen mielestä kovalta etenkään siihen nähden, mitä rahalla saa.

-Mitä oon katsonut muita koulutuksia, niin ne on yli paria tonnia. NHA:n koulutuksesta saa maailman arvostetuimman personal trainer -sertifikaatin, kun muissa suomalaisista koulutuksissa on tarjolla vain suomalaisia lisenssejä.

LUE LISÄÄ: Maailman arvostetuin sertifiointiprosessi: Kaikki alkaa sillä, että tutkitaan, mitä tietoja ja taitoja personal trainerit aidosti työssään tarvitsevat>>>

Jyrkiäinen on varma, että saa koulutukseen käyttämänsä rahat takaisin tulevaisuudessa, kun aloittaa personal trainer -työt.

Jyrkiäinen kehuu nimenomaan koulutuksesta saatavaa, maailmanlaajuisesti erinomaisesti tunnettua ACE® Personal Trainer -sertifikaattia:

-En mä itse lähtisi tekemään PT-hommia ilman koulutusta. Uskon, että sertifikaatti tuo turvaa, kun ACE on niin tunnettu koko maailmassa, Jyrkiäinen sanoo. 

Sertifikaatti on kiinnostanut myös Jyrkiäisen urheilevaa lähipiiriä, ja suositus on ollut valttia.

-Yksi mun fyssariopiskelijakaveri aloitti just viime viikolla tämän saman koulutuksen, Jyrkiäinen kertoo innoissaan. 

fysioterapeutti fysioterapia opiskelija emilia jyrkiainen 1 www

NHA:n koulutuksesta saa maailman arvostetuimman personal trainer -sertifikaatin, kun muissa suomalaisista koulutuksissa on tarjolla vain suomalaisia lisenssejä, toteaa ACE-sertifioiduksi personal traineriksi ja fysioterapeutiksi opiskeleva Emilia Jyrkiäinen.

Mikäli sinä olet kiinnostunut saavuttamaan tuloksia innostavassa seurassa ja viimeisimpään tutkimusnäyttöön pohjautuvilla menetelmillä, Emilian valmennukset sopivat sinulle erinomaisesti. Emilia avaa pian kalenteristaan tilaa uusille valmennuksille, ja seuraamalla Emiliaa Instagramissa saat tiedon uusista valmennuspaikoista ensimmäisten joukossa.

Instagram: emiliakkristiina
Mail: emilia.jyrkiainen@gmail.com

HALUATKO SINÄKIN PÄIVITTÄÄ OSAAMISESI MAAILMAN ARVOSTETUIMMASSA PERSONAL TRAINER -KOULUTUSOHJELMASSA? KYSY MEILTÄ LISÄÄ!

YHDESSÄ, ME TEEMME SEN MAHDOLLISEKSI

LISÄÄ KIINNOSTAVIA ARTIKKELEITA

YLLÄTTÄVÄ TOTUUS MOTIVAATIOSTA JA 21 TEKNIIKKAA, JOILLA MOTIVAATIO KUKOISTAA

YLLÄTTÄVÄ TOTUUS MOTIVAATIOSTA JA 21 TEKNIIKKAA, JOILLA MOTIVAATIO KUKOISTAA

Yllättävä totuus motivaatioon liittyen on se, että muutoksessa motivaation määrän sijaan tärkeämpää on todennäköisesti motivaation laatu. Ammattitaitoisen valmentajan tehtävä on vaalia sen kaltaista motivaatiota, jonka avulla asiakas saa aikaiseksi pysyvän muutoksen.

lue lisää
TUTKIMUS: MIKÄ ON PARAS HAMSTRING-LIIKE?

TUTKIMUS: MIKÄ ON PARAS HAMSTRING-LIIKE?

Takareiden lihakset osallistuvat niin lonkan ojennukseen kuin polven koukistukseenkin, joten ne ovat erittäin tärkeitä lihaksia alaraajamme toiminnan ja suorituskyvyn näkökulmista.

lue lisää
TERVEYSVALMENNUS MUUTTAA KÄSITYKSET IHMISTEN MOTIVOINNISTA

TERVEYSVALMENNUS MUUTTAA KÄSITYKSET IHMISTEN MOTIVOINNISTA

Suomessa vuonna 2022 yli puolet aikuisista ihmisistä joko sairastaa tai on korkeassa riskissä sairastua yhteen tai useampaan elintapasairauteen. Eräs lupaavimmista ratkaisuista tämän haasteen taklaamiseen on terveysvalmennuksen taito.

lue lisää

NORDIC HEALTH ACADEMY 

 

NHA:n missio on edistää näyttöön perustuvan liikunta- ja ravitsemusohjauksen laatua ja saatavuutta Suomessa, kouluttamalla aikuisopiskelijoita liikunnan ja elintapaohjauksen ammattilaisiksi.

YHTEYSTIEDOT

 

Bulevardi 30 B 1

00120 HELSINKI

E: info@nha.fi

P: +358 50 302 0753

Tietosuojaseloste»

Oppimisympäristö»