KARELIA-AMK JA NHA ALOITTAVAT HISTORIALLISEN YHTEISTYÖN

KLIKKAA JA TUTUSTU KARELIA PERSONAL TRAINER -KOULUTUSOHJELMAAN >>

LEHDISTÖTIEDOTE 20.2.2019

Jo sadat oppilaitokset – mukaan lukien useita ammattikorkeakouluja ja yliopistoja – tarjoavat Yhdysvalloissa American Council on Exercisen (ACE) opetussuunnitelmaan pohjautuvaa personal trainer -koulutusta.

Nyt Karelia-ammattikorkeakoulu tarjoaa ensimmäisenä suomalaisena korkeakouluna tätä personal trainer -opinto-ohjelmaa, joka tähtää maailman arvostetuimman personal trainer -sertifikaatin suorittamiseen. Se toteutetaan yhteistyössä suomalaisen Nordic Health Academyn kanssa. Koulutuksen tavoitteena on tuoda liikunnan ja terveydenhoitoalan ammattilaiset yhteen.

Karelia ammattikorkeakoulun fysioterapian yliopettaja Pirjo Vuoskoski toivottaa personal trainer -koulutuksen lämpimästi tervetulleeksi osaksi opintoja.

”Minusta on tärkeää, että esimerkiksi fysioterapeuttiopiskelijat voivat jo ensimmäisen lukuvuoden aikana hankkia sellaisen tietotaidon, joka edistää heidän mahdollisuuksiaan ansiotyöhön. Samalla koulutus edistää heidän osaamistaan kokonaisvaltaisen terapeuttisen harjoittelun ja ohjauksen asiantuntijoina.”

Koulutukseen voi Karelian opiskelijoiden lisäksi osallistua myös muut terveydenhuollon ja liikunnan osaajat.

Personal trainer -koulutus vahvistaa opiskelijan osaamista elintapasairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Jo noin puolet aikuisista suomalaisista sairastaa tai on vaarassa sairastua yhteen tai useampaan elintapasairauteen. Ensisijaisena hoitona on aina kokonaisvaltainen elintapa-arviointi sekä liikunta- ja ravitsemusohjaus.

Tällaista hoitoa ei vain tunnu saavan mistään.

ON AIKA NOSTAA SUOMALAISEN PERSONAL TRAINING -OSAAMISEN TASOA. KATSO MITÄ MAAILMAN ARVOTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIOINTITENTTI PITÄÄ SISÄLLÄÄN.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan elintapaohjaus ei vielä toteudu terveydenhuollossa riittävällä tasolla, koska selkeät suositukset ja protokollat puuttuvat, alan ammattilaisilla ei ole riittävää osaamista eikä elintapaohjaukseen ole osoitettu riittäviä resursseja.

Ongelman ratkaisemiseksi WHO ehdottaa merkittävästi laajempaa yhteistyötä terveydenhuoltoalan ja muiden sektoreiden kanssa sekä terveydenhuollon korvattavuuden ulottamista myös ennaltaehkäisevään toimintaan.(1)

Vuoskosken mukaan näyttöön perustuva personal training on mitä suurimmassa määrin elintapaohjausta. ”Terveydenhuollon ammattilaisista fysioterapeuteilla on asemansa puolesta erittäin hyvät mahdollisuudet terveyslähtöiseen elintapaohjaukseen.”

Karelia ammattikorkeakoulu valitsi yhteistyökumppanikseen suomalaisen Nordic Health Academyn (NHA), jonka lääketieteellisenä johtajana toimii arvostettu elintapalääkäri Vilho Ahola.

Aholan mukaan kaksi vuotta sitten perustetun NHA:n korkealaatuinen koulutus on vastaus moneen huutoon. Ahola on tehnyt personal trainereiden kanssa yhteistyötä jo pitkään ennen NHA:n perustamista, mutta aiemmin ongelmana oli, että asiansa osaavat personal trainerit piti etsiä yksi kerrallaan. Mikään olemassa oleva koulutus ei taannut, että valmistuneilla personal trainereilla oli tarpeeksi osaamista ja ymmärrystä alasta.

NHA tekee ainoana suomalaisena kouluttajana yhteistyötä yhdysvaltalaisen American Council on Exercisen (ACE):n kanssa. Kovatasoisen ACE:n maailmanlaajuisesti sertifioimat yli 100 000 liikunnan ammattilaista ja terveysvalmentajaa kuuluvat alan arvostetuimpiin ammattilaisiin.

”Olen vakuuttunut siitä, että NHA:n ja ACE:n yhteistyö tuo Suomeen tarvittavan osaamistason personal trainereille, sillä ACE on alan tunnetuin ja arvostetuin sertifiointiorganisaatio”, Ahola toteaa.

ACE on globaalisti toimiva voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tavoitteena on saada ihmiset liikkumaan enemmän. Se sertifioi liikunnan ammattilaisia ja terveysvalmentajia. Lisäksi se julkaisee esimerkiksi tutkimuksia, järjestää kansainvälisiä konferensseja ja pyrkii vaikuttamaan poliittiseen päätöksentekoon edistääkseen liikunnan mahdollisuuksia kaikilla elämänaloilla.

”NHA on yksi ensimmäisistä koulutuskumppaneistamme Euroopassa. Olemme innoissamme ja ylpeitä siitä, että edellisen kolmen vuosikymmenen aikana tekemämme työ kantaa hedelmää nyt myös Suomessa”, toteaa ACE:n presidentti ja tieteellinen johtaja Cedric X. Bryant, Ph.D., FACSM.

NHA:n hallituksen puheenjohtaja Tapani Määtän mukaan NHA:n tavoitteena on edistää näyttöön perustuvan liikunta- ja ravitsemusohjauksen laatua ja saatavuutta Suomessa.

”Haluamme luoda tulevaisuutta, jossa terveydenhuollon ja liikunnan ammattilaiset voivat työskennellä rinta rinnan – toistensa ammattitaitoon luottaen, yhteisen asiakkaan terveyden edistämiseksi.”

KATSO, MITÄ MIELTÄ  LIIKUNNANOPETTAJA ANSSI JUMPPANEN JA OMT FYSIOTERAPEUTTI JUHA KOISTINEN OVAT NHA PERSONAL TRAINER -KOULUTUKSESTA.

KYSY MEILTÄ LISÄÄ, NIIN KERROMME, MIKSI KARELIA-AMK:N, ACE:N JA NHA:N YHTEISTYÖSSÄ RAKENTAMA KOULUTUS TARJOAA SINULLE PARHAAT MAHDOLLISET TYÖKALUT JA OSAAMISEN.

LISÄTIEDOT

Tapani Määttä
Nordic Health Academy Oy
tapani.maatta@nha.fi
+358 50 302 0753

KARELIA-AMMATTIKORKEAKOULU

Karelia-ammattikorkeakoulu on palkittu ammattikorkeakoulu, joka tarjoaa korkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta nuorille ja aikuisille ja osallistuu aktiivisesti aluekehitystyöhön sekä tutkimus- ja kehittämistoimintaan. Ammattikorkeakoulu toimii tiiviissä yhteistyössä yritys- ja työelämäkumppaneidensa sekä kumppanuuskorkeakoulujen ja -koulutusorganisaatioiden kanssa kansallisen ja kansainvälisen kilpailukyvyn vahvistamiseksi. Oppilaitoksen tarjoama virtuaaliopetus tekee mahdolliseksi opintojen suorittamisen myös etäopiskeluna ja työn ohessa. Kareliassa on opiskelijoita noin 4 000 ja henkilökuntaa noin 350.

 

NORDIC HEALTH ACADEMY OY

NHA:n missio on edistää näyttöön perustuvan liikunta- ja ravitsemusohjauksen laatua ja saatavuutta Suomessa, kouluttamalla aikuisopiskelijoita liikunnan ja elintapaohjauksen ammattilaisiksi. NHA:n tavoitteena on luoda tulevaisuutta, jossa terveydenhuollon ja liikunnan ammattilaiset voivat työskennellä rinta rinnan – toistensa ammattitaitoon luottaen, yhteisen asiakkaan terveyden edistämiseksi.

 

AMERICAN COUNCIL ON EXERCISE

ACE on maailman johtava, voittoa tavoittelematon terveys- ja kuntoliikuntasektorin koulutus- ja sertifiointiorganisaatio. ACE on sertifioinut maailmanlaajuisesti yli 100 000 terveys- ja kuntoliikunnan ammattilaista ja vuositasolla ACE-sertifioidut personal trainerit suorittavat arviolta yli 40 miljoonaa asiakasohjausta ympäri maailman. ACE Personal Trainer -sertifikaatti on kansainvälisesti tunnetuin ja arvostetuin alan osaamisen verifioiva ohjelma.

LÄHTEET

(1) WHO 2016. Integrating diet, physical activity and weight management services into primary care

Tilaa seuraavat aiheeseen liittyvät artikkelit suoraan sähköpostiisi tästä

KIINNOSTAVIA ARTIKKELEITA BLOGISSAMME

KUINKA TUKEA ASIAKKAAN TERVEYSKÄYTTÄYTYMISEN MUUTOSTA JA MOTIVAATIOTA?

KUINKA TUKEA ASIAKKAAN TERVEYSKÄYTTÄYTYMISEN MUUTOSTA JA MOTIVAATIOTA?

Elämme ajassa, jossa joka toinen aikuisikäinen suomalainen sairastaa yhtä tai useampaa elintapasairautta. Ei olekaan ihme, että me valmentajat törmäämme lähes päivittäin asiakkaisiin, jotka haluavat tehdä jotain oman terveytensä edistämiseksi.

lue lisää