SAMI MATIKAINEN SAI NHA:STA EVÄÄT UUTEEN AMMATTIIN: ”TUNTUI, KUIN KOTIIN TULISI”

KOKEMUKSIA NHA PERSONAL TRAINER -KOULUTUKSESTA

Sami Matikainen. ACE Certified Personal Trainer, ACE-CPT.

Noutoruokaa, energiajuomia ja sohvalla lojumista

Parikymppinen Sami Matikainen pohdiskeli elämänsä suuntaa, mutta mikään ei tuntunut innostavalta. Tradenomin opinnot eivät maistuneet, ja olo oli vetämätön.

Matikainen oli harrastanut liikuntaa koko ikänsä ja pelannut salibandya Suomen huipputasolla, mutta nyt liikkumiseen oli tullut totaalinen stoppi.

Jotain liikahti, kun Matikainen muutti uuteen kerrostaloon, jonka alakerrassa oli kuntosali. Hän päätti kokeilla pitkästä aikaa, miltä tuntuisi heilutella ja nostella puntteja.

”Pian olinkin kuntosalilla 5–6 kertaa viikossa. Sain treenistä tosi hyvän olon: hiki virtasi, sydän hakkasi ja lihakset alkoivat taas kasvaa”, 35-vuotias Matikainen muistelee.

Nälkä kasvoi syödessä, ja Matikainen halusi tietää koko ajan enemmän treenaamisesta ja ruokavaliosta. Kun perhe kasvoi parilla mukulalla, Matikainen alkoi käyttää urheilua jaksamisen työkaluna.

”Jäin kotiin lasten kanssa. Arki pikkulasten kanssa voi olla tosi uuvuttavaa, mutta treenin ansiosta tuntui, että virtaa riittää aamusta iltaan.”

MIKSI ACE PERSONAL TRAINER -SERTIFIKAATTI ON MAAILMAN ARVOSTETUIN?

Matikainen ahmi tietoa treenaamisesta: paljonko kannattaa tehdä toistoja, miten treenata eri lihasryhmiä, entä kuinka syödä fiksusti? Intohimoa ja mielenkiintoa riitti loputtomiin, joten Matikainen alkoi pohtia, että treenaamisesta voisi tehdä itselleen ammatin.

Kun hän luki netistä, että NHA vie personal trainingin uudelle tasolle, alkoi ankara googletus.
”Tutkin NHA:n henkilöstön taustat ja vakuutuin, että kyseessä on joukko huippuammattilaisia. Halusin hyvän pätevyyden, joten tämä oli minun juttuni.”

Opiskelun aloittaminen vaati aluksi sinnikkyyttä

Matikaisella oli takanaan pitkä tauko pänttäämisestä. NHA:n tutkintoon liittyvät yliopiston opinnot kuitenkin kiinnostivat, ja pian alkukankeudet oli voitettu. NHA:n lähipäivinä parinkymmenen hengen opiskeluryhmä teki yhdessä harjoitteita.

Matikaisesta tuntui, kun hän olisi tullut kotiin.

”Porukassamme oli crosfittaajaa, fysioterapeuttia, hierojaa ja kehonrakentajaa. Meitä kaikkia yhdisti intohimo treenaamiseen. Kurssikaverit olivat tosi siistejä tyyppejä. 6–8 tunnin päivä tuntui puolelta tunnilta.”

Matikainen kiittelee isosti myös kouluttajiaan ja NHA:n koko organisaatiota kattavasta koulutuksesta. Ennen koulutuksen aloittamista hän ajatteli tietävänsä paljon treenaamisesta ja ruokavaliosta, mutta oppikin valtavasti uutta.

Tietomäärä kasvoi äärettömän paljon

”Kysyinpä mitä tahansa, kouluttajilta tuli vastaus kuin apteekin hyllyltä. Mietiskelin, että nämä jätkät ja mimmit todella tietävät, mitä tekevät. Tätä lisää, kiitos!”

KATSO MITÄ MAAILMAN ARVOTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIOINTITENTTI PITÄÄ SISÄLLÄÄN.

KLIKKAA JA TUTUSTU ALAN ARVOSTETUIMPAAN PERSONAL TRAINER -KOULUTUSOHJELMAAN >>

Matikainen aloittaa elokuussa 2019 personal trainerin työt Fressin kuntosalilla Kirkkonummella

Intohimosta on tullut ammatti – ja luonnollinen jatkumo elämälle.

Nyt hän pystyy yhdistämään osaamisensa joukkuelajeista ja kuntosalitreenistä, Suomen parhaan pt-koulutuksen ja koti-isänä saadut kokemukset. Lasten kanssa oleminen, jos mikä, valmistaa ammattiin.

”Lapsista huolehtiminen on jokapäiväistä personal trainerin hommaa. Siinä pitää huolehtia, näyttää esimerkkiä vaikka kädestä pitäen ja tartuttaa tietoa ja kokemusta pieneen lapseen.”

Matikainen uskoo antavansa tuleville asiakkailleen ennen kaikkea onnistumisen tunteita. Hän hallitsee tukemisen, tsemppaamisen ja osaa auttaa, olipa asiakkaan treenitavoitteet mitkä tahansa.

”Aion jatkaa vielä kouluttautumista. Etenkin ravintoasiat kiinnostavat minua paljon. Kuntosalilla vietetään noin tunti päivästä, joten loput 23 tuntia merkkaa eniten lopputulosta ajatellen.”

Samin yhteystiedot:

Puh: 0400-430169
Sähköposti: sami.matikainen@fressi.fi
Facebook: Sami Matikainen
Instagram: l33dixon

KYSY MEILTÄ LISÄÄ, NIIN KERROMME, MIKSI NHA PERSONAL TRAINER -KOULUTUKSET OVAT RATKAISEVA PALANEN ELINTAPAHOIDON PALAPELISSÄ

Tilaa seuraavat aiheeseen liittyvät artikkelit suoraan sähköpostiisi tästä

LISÄÄ KIINNOSTAVIA ARTIKKELEITA

NÄYTTÖÖN PERUSTUVA PERSONAL TRAINING 2020 – NOUSE JÄTTILÄISTEN HARTIOILLE

NÄYTTÖÖN PERUSTUVA PERSONAL TRAINING 2020 – NOUSE JÄTTILÄISTEN HARTIOILLE

Näyttöön perustuva personal training on kenties yksi keskeisimmistä elintapahoidon taidoista niin liikunnan kuin terveydenhuollonkin ammattilaisille. Tämän oppaan tarkoitus on antaa sinulle selkeä kuva siitä, mitä näyttöön perustuvuus tarkoittaa ja miten näyttöön perustuva personal training eroaa muista personal training -kulttuurin alahaaroista.

lue lisää
MARIA PAANANEN: ”KUN FYSIOTERAPIA- JA PERSONAL TRAINING -KULTTUURI KOHTAAVAT, ASIAKAS SAA SUURIMMAN MAHDOLLISEN HYÖDYN.”

MARIA PAANANEN: ”KUN FYSIOTERAPIA- JA PERSONAL TRAINING -KULTTUURI KOHTAAVAT, ASIAKAS SAA SUURIMMAN MAHDOLLISEN HYÖDYN.”

Paanasta puhutteli NHA:n tarjoama ACE:n sertifikaatti sen takia, että ACE korostaa personal trainereiden ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteistyötä.

lue lisää
TEHOKAS KOTITREENI – KUINKA TREENATA VOIMAA TAI LIHASMASSAA ILMAN KUNTOSALIA?

TEHOKAS KOTITREENI – KUINKA TREENATA VOIMAA TAI LIHASMASSAA ILMAN KUNTOSALIA?

Legendaarisen voimavalmentaja Greg Nuckolsin ohjeet, kuinka treenata ilman välineitä voimaa tai lihasmassaa. Artikkelista löydät pitkästi toista sataa treeniliikettä, jotka voit suorittaa minimaalisin välinein.

lue lisää

NORDIC HEALTH ACADEMY 

 

Koulutamme näyttöön perustuvan personal training -osaamisen huippuammattilaisia tarjoamalla korkeakoulutason personal trainer -koulutuksia. Hanki itsellesi maailman arvostetuin personal trainer -sertifikaatti!

YHTEYSTIEDOT

 

Bulevardi 30 B 1

00120 HELSINKI

E: info@nha.fi

P: +358 50 302 0753

Tietosuojaseloste