VILLE VÄHÄKOITTI KUUNTELI ÄITIÄÄN JA TEKI SAMALLA NHA:N HISTORIAA: "TÄMÄ ON KUTSUMUSAMMATTI"

KOKEMUKSIA NHA PERSONAL TRAINER -KOULUTUKSESTA

KORKEAKOULUTASOINEN PERSONAL TRAINER -KOULUTUS VIHDOIN TARJOLLA MYÖS SUOMESSA!

Ville Vähäkoitti, Liikuntatieteiden maisteri (LitM) & ACE-sertifioitu Personal Trainer (ACE CPT).

Liikuntatieteiden maisteri Ville Vähäkoitilla on ainutlaatuinen ennätys hallussaan: hän on ensimmäinen NHA:sta koskaan valmistunut oppilas. Tosin ei asioiden pitänyt ihan niin mennä.

Vähäkoitti valmistui Jyväskylän yliopistosta liikuntatieteiden maisteriksi vuonna 2017 ja hän oli jo päättänyt, että nyt saa opiskelut jäädä ainakin toviksi. Kirjoja ja artikkeleita oli tullut päntättyä riittämiin.

”Sitten netissä surffatessani silmieni eteen pomppasi NHA:n mainos. Luin sen läpi, ja koulutus kuulosti todella hyvältä. Siinä yhdistyivät yliopisto-opinnot, liikuntalääketiede, käytäntö ja ACE:n sertifikaatti.”

Niinpä Ville pyörsi päätöksensä ja ilmoittautuikin pikapuoliin takaisin koulun penkille. Hän valmistui NHA:sta loppukeväästä.

MIKSI ACE PERSONAL TRAINER -SERTIFIKAATTI ON MAAILMAN ARVOSTETUIN?

Villellä ei ollut vielä lukioiässä hajuakaan, mitä hän tekisi isona. Tarkkasilmäinen äiti vinkkasi, että eikö pojan kannattaisi tehdä liikunnasta itselleen ammatti. Ville on harrastanut urheilua lapsesta lähtien aktiivisesti ja pelannut muun muassa futsalia maajoukkuetasolla.

”Äiti sanoi, että liikunta on aivan sinun juttusi.”

Äiti oli oikeassa. Ville pääsi ensi yrittämällä yliopistoon, jossa hän opiskeli fysiikka- ja lajivalmennusta. Nyt hän saa leipänsä yksityisyrittäjänä personal trainerina. NHA:n koulutus antoi ammattiin mainiot lisäeväät.

”Opiskelusta jäi hyvät fiilikset. Opin uusia asioita, kouluttajat olivat päteviä ja ryhmässäni oli aivan huikeita ja fiksuja tyyppejä. Verkostoiduin moneen suuntaan, joka loi myös uusia työmahdollisuuksia.”

Entä mitä NHA:n koulutuksessa voitaisiin tehdä Villen mielestä paremmin?

”Minun aikanani yrityksessä oli kasvukipuja tiedottamisen ja aikataulujen kanssa. Se oli ainoa ongelma, joka on todennäköisesti saatu parempaan jamaan.”

Villeä palveli NHA:n koulutuksessa myös se, että lähiopetus oli suomeksi, mutta iso osa materiaaleista englanniksi. Hänen ajatuksissaan on lähteä lähivuosina töihin ulkomaille, joten kansainvälisesti tunnettu sertifikaatti on arvossaan.

Sitä ennen Ville keskittyy auttamaan ennen kaikkea tavallisia suomalaisia kuntoilijoita. Hän on havainnut, että ihmiset tarvitsevat paljon apua liikkumisen ja terveytensä kanssa.

”Moni kuntoilun aloittanut saa henkisesti paljon siitä, että oppii tekemään leuanvedon, yltää sitomaan kengännauhat tai että saa herätä aamulla ilman selkäkipua”, Ville sanoo.

”Jos voin auttaa yhtä ihmistä voimaan paremmin, niin se vaikuttaa koko hänen lähipiiriinsä. Siksi koen tämän niin mielekkääksi.”

ON AIKA NOSTAA SUOMALAISEN PERSONAL TRAINING -OSAAMISEN TASOA. KATSO MITÄ MAAILMAN ARVOTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIOINTITENTTI PITÄÄ SISÄLLÄÄN.

KLIKKAA JA TUTUSTU ALAN ARVOSTETUIMPAAN PERSONAL TRAINER -KOULUTUSOHJELMAAN >>

Liikunta merkitsee Villelle ennen kaikkea vapautta tehdä kehollaan sitä, mitä hän haluaa. Siksi Ville treenaa itse paljon esimerkiksi kehonpainoa, voimistelua ja painoharjoittelua.

”Jos haluan hypätä voltin tai kiipeillä puussa, pystyn tekemään sen.”

Ville kuvailee itseään käytännönläheiseksi personal traineriksi. Hän ei keskity puhumiseen vaan yhdessä tekemiseen. Kuten Villen äiti jo tiesikin, Ville on löytänyt kutsumusammattinsa.

”Aamuisin on aina tosi mukava herätä duunipäivään.”

KYSY MEILTÄ LISÄÄ, NIIN KERROMME, MIKSI NHA PERSONAL TRAINER -KOULUTUKSET OVAT RATKAISEVA PALANEN ELINTAPAHOIDON PALAPELISSÄ

Tilaa seuraavat aiheeseen liittyvät artikkelit suoraan sähköpostiisi tästä

LISÄÄ KIINNOSTAVIA ARTIKKELEITA

OTA KÄYTTÖÖN TUTKITUSTI TOIMIVAT VALMENNUSTAIDOT

OTA KÄYTTÖÖN TUTKITUSTI TOIMIVAT VALMENNUSTAIDOT

Ainoana maailmassa ACE Personal Trainer -sertifikaattiin johtava opintosuunnitelma perustuu tutkittuun tietoon siitä, mitkä tiedot, taidot ja menetelmät ovat nykyaikaisen personal training -osaamisen keskiössä. Maailman suurimman liikunta-alan koulutusorganisaation kehittämät, näyttöön perustuvat valmennusmenetelmät ovat nyt vihdoin tarjolla myös Suomessa.

lue lisää
MIKÄ IHMEEN PRONAATIO JA SUPINAATIO – JA MITEN PAKARAT LIITTYVÄT AIVAN KESKEISESTI ASIAAN?

MIKÄ IHMEEN PRONAATIO JA SUPINAATIO – JA MITEN PAKARAT LIITTYVÄT AIVAN KESKEISESTI ASIAAN?

Pronaatio ja supinaatio ovat molemmat ihmisen pystyasennossa tapahtuvalle liikkeellä äärimmäisen tärkeitä niin suorituskyvyn maksimoinnin kuin vammariskin minimoinninkin kannalta. Tässä artikkelissa perehdymme perusteellisesti pronaation ja supinaation saloihin.

lue lisää
CHECKLIST – ALOITTELIJAN KUNTOSALIHARJOITTELU JA TREENIOHJELMA

CHECKLIST – ALOITTELIJAN KUNTOSALIHARJOITTELU JA TREENIOHJELMA

Mike Israetel on loistava puhuja ja erinomaisen karismaattinen esiintyjä. Tosin nämä taidot yksin eivät ole nostaneet häntä yhdeksi näyttöön perustuvan personal trainingin jättiläisistä. Hänen kenties suurin kykynsä on muodostaa hyvinkin monimutkaisista asioista suhteellisen yksinkertaisia ja toimivia käytännön sovelluksia.

lue lisää

NORDIC HEALTH ACADEMY 

 

NHA:n missio on edistää näyttöön perustuvan liikunta- ja ravitsemusohjauksen laatua ja saatavuutta Suomessa, kouluttamalla aikuisopiskelijoita liikunnan ja elintapaohjauksen ammattilaisiksi.

YHTEYSTIEDOT

 

Bulevardi 30 B 1

00120 HELSINKI

E: info@nha.fi

P: +358 50 302 0753

Tietosuojaseloste