YLIVERTAISTA LAATUA YLIVOIMAISEN EDULLISESTI

YLIVERTAISTA LAATUA YLIVOIMAISEN EDULLISESTI

MIKSI POLVEA PITÄÄ KIERTÄÄ HARJOITELTAESSA SISÄÄN?

ON AIKA NOSTAA SUOMALAISEN PERSONAL TRAINING -OSAAMISEN TASOA. KATSO MITÄ MAAILMAN ARVOSTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIOINTITENTTI PITÄÄ SISÄLLÄÄN.

– Body fitness -urheilija Emilia Jyrkiäinen –

– Body fitness -urheilija Emilia Jyrkiäinen –

LAADUKKAAT LIIKETEKNIIKAT HARJOITTELUN KESKIÖSSÄ

Laadukkaat liiketekniikat ovat kaiken liikkumisen yksi tärkeimmistä lähtökohdista. Alaraajan neutraali linjaus esimerkiksi kyykyissä ja askelkyykyissä on monelle tuttu asia.

Mutta miksi polvea pitää kiertää harjoitellessa sisään ja mitä muuta kuntoutuksen ja liikunnan ammattilaisen täytyisi alaraajan linjauksista ymmärtää? Entä kuinka linjaus toteutetaan teknisesti oikein, ja miksi oikeaoppiset linjaukset ovat niin äärimmäisen tärkeä asia?

Katsotaan, mitä Functional Performance Specialist™ -koulutusten kehittäjä, toiminnallisen anatomian suurvisiiri Ari-Pekka Lindberg.

Jotta pääsemme minimoimaan arjen vammariskit sekä maksimoimaan terveyden ja suorituskyvyn, harjoitteluamme on siis tärkeää kehittää pelkästä neutraalin linjauksen harjoittelusta kohti dynaamisen kontrollin treenaamista.

HARJOITTEIDEN SIIRTOVAIKUTUS ARKEEN JA URHEILUSUORITUKSIIN

Millä tavoin sitten harjoittelemme “elävää elämää” varten? Annetaanpa puheenvuoro jälleen AP:lle:

VAMMOJEN ENNALTAEHKÄISY – ESIMERKKINÄ POLVI

Näin saamme siis lihaskudoksen lisäksi myös elastiset sidekudoksemme voimantuottoon mukaan. Otetaanpa loppuun vielä esimerkki vammojen ennaltaehkäisystä:

Opettelemalla oikeaa ajoitusta jalkaterän, säären ja reiden kiertymiseen, eli harjaannuttamalla pronaatio-supinaatiosyklin toimintaa, vältämme siis tehokkaasti esimerkiksi polven alueelle kohdistuvia pistekuormia ja minimoimme alaraajan vammariskit. Ja niin halutessamme, maksimoimme myös alaraajojemme suorituskyvyn.

Jos aihe herättää kiinnostusta, niin näihin asioihin paneudumme perusteellisesti NHA:n liikuntaan ja sen valmentamiseen ja ohjaamiseen liittyvissä koulutuksissa:

NHA Kuntosalivalmentaja™ -koulutuksessa saat kiinni anatomian perusteista ja opit yli sadan kuntosaliliikkeen turvallisen ja tehokkaan suoritustekniikan, sekä tietysti paljon, paljon muuta.

NHA Personal Trainer™ -koulutuksessa saat asiat vielä astetta syvemmin haltuusi, sekä laajan kirjon maailman parhaita näyttöön perustuvia valmennusmenetelmiä.

NHA Functional Performance Specialist™ -koulutukset ovat syventäviä opintoja, joissa toiminnalliseen anatomiaan paneudutaan pintaa syvemmältä Suomen arvostetuimman ammattilaisen, Ari-Pekka Lindbergin johdolla.

HERÄSIKÖ SINULLA KYSYTTÄVÄÄ KOULUTUKSIIN LIITTYEN?

JÄTÄ VIESTI, NIIN ME VASTAAMME.

HERÄSIKÖ SINULLA KYSYTTÄVÄÄ KOULUTUKSIIN LIITTYEN? JÄTÄ VIESTI, NIIN ME VASTAAMME.

LISÄÄ KIINNOSTAVIA ARTIKKELEITA

MITÄ JOKAISEN TULISI YMMÄRTÄÄ STRESSISTÄ?

MITÄ JOKAISEN TULISI YMMÄRTÄÄ STRESSISTÄ?

Mitä on stressi, millaisia ovat stressin oireet ja miten stressi vaikuttaa terveyteemme? Kuinka stressinhallinta onnistuu ja miten stressistä pääsee eroon? Tarjoamme sinulle nyt vastauksen näihin ja moneen muuhun tärkeään kysymykseen.

lue lisää
PENKKIPUNNERRUS – ULTIMAATTINEN OPAS

PENKKIPUNNERRUS – ULTIMAATTINEN OPAS

Ota penkkipunnerrus kerralla haltuun! Lähes 2/3 treenaajista kertoo penkkipunnerruksen suurimmaksi turhautumisen lähteekseen. Tämä opas antaa sinulle vastauksen kaikkiin penkkipunnerrukseen liittyviin kysymyksiisi.

lue lisää
ELINTAVAT KROONISTEN SAIRAUKSIEN HOIDOSSA: KATSAUSARTIKKELI ELINTAPAVALMENNUKSEN JA ELINTAPAHOIDON KEINOISTA JA VAIKUTTAVUUDESTA

ELINTAVAT KROONISTEN SAIRAUKSIEN HOIDOSSA: KATSAUSARTIKKELI ELINTAPAVALMENNUKSEN JA ELINTAPAHOIDON KEINOISTA JA VAIKUTTAVUUDESTA

Tässä artikkelissa käydään läpi esimerkkejä lääketieteellisistä tutkimustuloksista sydän- ja verisuonisairauksien ja tyypin 2 diabeteksen sekä näiden taustalla olevien riskitekijöiden (lihavuus, esidiabetes, dyslipidemiat, kohonnut veranpaine ja metabolinen oireyhtymä) hoidossa.

lue lisää

YHDESSÄ, ME TEEMME SEN MAHDOLLISEKSI

NORDIC HEALTH ACADEMY 

 

NHA:n koulutuskokonaisuudet tarjoavat opiskelijoilleen ainutlaatuisen yhdistelmän tuoreinta tieteellistä tietoa ja tutkitusti toimivimpia käytännön taitoja.

YHTEYSTIEDOT

 

Eskolantie 1 A

00720 HELSINKI

E: info@nha.fi

P: +358 50 302 0753

Tietosuojaseloste»

Oppimisympäristö»