YLIVERTAISTA LAATUA YLIVOIMAISEN EDULLISESTI

YLIVERTAISTA LAATUA YLIVOIMAISEN EDULLISESTI

MIKSI POLVEA PITÄÄ KIERTÄÄ HARJOITELTAESSA SISÄÄN?

ON AIKA NOSTAA SUOMALAISEN PERSONAL TRAINING -OSAAMISEN TASOA. KATSO MITÄ MAAILMAN ARVOSTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIOINTITENTTI PITÄÄ SISÄLLÄÄN.

– Body fitness -urheilija Emilia Jyrkiäinen –

– Body fitness -urheilija Emilia Jyrkiäinen –

LAADUKKAAT LIIKETEKNIIKAT HARJOITTELUN KESKIÖSSÄ

Laadukkaat liiketekniikat ovat kaiken liikkumisen yksi tärkeimmistä lähtökohdista. Alaraajan neutraali linjaus esimerkiksi kyykyissä ja askelkyykyissä on monelle tuttu asia.

Mutta miksi polvea pitää kiertää harjoitellessa sisään ja mitä muuta kuntoutuksen ja liikunnan ammattilaisen täytyisi alaraajan linjauksista ymmärtää? Entä kuinka linjaus toteutetaan teknisesti oikein, ja miksi oikeaoppiset linjaukset ovat niin äärimmäisen tärkeä asia?

Katsotaan, mitä Functional Performance Specialist™ -koulutusten kehittäjä, toiminnallisen anatomian suurvisiiri Ari-Pekka Lindberg.

Jotta pääsemme minimoimaan arjen vammariskit sekä maksimoimaan terveyden ja suorituskyvyn, harjoitteluamme on siis tärkeää kehittää pelkästä neutraalin linjauksen harjoittelusta kohti dynaamisen kontrollin treenaamista.

HARJOITTEIDEN SIIRTOVAIKUTUS ARKEEN JA URHEILUSUORITUKSIIN

Millä tavoin sitten harjoittelemme “elävää elämää” varten? Annetaanpa puheenvuoro jälleen AP:lle:

VAMMOJEN ENNALTAEHKÄISY – ESIMERKKINÄ POLVI

Näin saamme siis lihaskudoksen lisäksi myös elastiset sidekudoksemme voimantuottoon mukaan. Otetaanpa loppuun vielä esimerkki vammojen ennaltaehkäisystä:

Opettelemalla oikeaa ajoitusta jalkaterän, säären ja reiden kiertymiseen, eli harjaannuttamalla pronaatio-supinaatiosyklin toimintaa, vältämme siis tehokkaasti esimerkiksi polven alueelle kohdistuvia pistekuormia ja minimoimme alaraajan vammariskit. Ja niin halutessamme, maksimoimme myös alaraajojemme suorituskyvyn.

Jos aihe herättää kiinnostusta, niin näihin asioihin paneudumme perusteellisesti NHA:n liikuntaan ja sen valmentamiseen ja ohjaamiseen liittyvissä koulutuksissa:

NHA Kuntosalivalmentaja™ -koulutuksessa saat kiinni anatomian perusteista ja opit yli sadan kuntosaliliikkeen turvallisen ja tehokkaan suoritustekniikan, sekä tietysti paljon, paljon muuta.

NHA Personal Trainer™ -koulutuksessa saat asiat vielä astetta syvemmin haltuusi, sekä laajan kirjon maailman parhaita näyttöön perustuvia valmennusmenetelmiä.

NHA Functional Performance Specialist™ -koulutukset ovat syventäviä opintoja, joissa toiminnalliseen anatomiaan paneudutaan pintaa syvemmältä Suomen arvostetuimman ammattilaisen, Ari-Pekka Lindbergin johdolla.

HERÄSIKÖ SINULLA KYSYTTÄVÄÄ KOULUTUKSIIN LIITTYEN?

JÄTÄ VIESTI, NIIN ME VASTAAMME.

HERÄSIKÖ SINULLA KYSYTTÄVÄÄ KOULUTUKSIIN LIITTYEN? JÄTÄ VIESTI, NIIN ME VASTAAMME.

LISÄÄ KIINNOSTAVIA ARTIKKELEITA

TOTUUS KESKIVARTALOTREENISTÄ – ONKO POIKITTAINEN VATSALIHAS AVAIN ONNEEN?

TOTUUS KESKIVARTALOTREENISTÄ – ONKO POIKITTAINEN VATSALIHAS AVAIN ONNEEN?

Mekaaninen kuormitus on lihaskasvun kannalta ylivoimaisesti tärkein tekijä. Harjoitellun edetessä onkin syytä pyrkiä liikuttamaan enemmän rautaa kuin aiemmin.

lue lisää

YHDESSÄ, ME TEEMME SEN MAHDOLLISEKSI

NORDIC HEALTH ACADEMY 

 

NHA:n missio on edistää näyttöön perustuvan liikunta- ja ravitsemusohjauksen laatua ja saatavuutta Suomessa, kouluttamalla aikuisopiskelijoita liikunnan ja elintapaohjauksen ammattilaisiksi.

YHTEYSTIEDOT

 

Bulevardi 30 B 1

00120 HELSINKI

E: info@nha.fi

P: +358 50 302 0753

Tietosuojaseloste