YLIVERTAISTA LAATUA YLIVOIMAISEN EDULLISESTI

YLIVERTAISTA LAATUA YLIVOIMAISEN EDULLISESTI

SUOMEN HIEROJAKOULUT JA NHA YHTEISTYÖHÖN

ON AIKA NOSTAA SUOMALAISEN PERSONAL TRAINING -OSAAMISEN TASOA. KATSO MITÄ MAAILMAN ARVOTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIOINTITENTTI PITÄÄ SISÄLLÄÄN.

NYT HIEROJAKSI JA PERSONAL TRAINERIKSI ALLE VUODESSA

Suomen Hierojakoulut ja NHA aloittavat ainutlaatuisen yhteistyön. Yhteistyön tuloksena syntyy täysin uusi koulutuspolku, joka tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden hankkia itselleen alan halutuimpien hierojaopintojen lisäksi myös maailman arvostetuimman personal trainer -sertifikaatin.

MONIPUOLISIA TERVEYDENHUOLTOALAN ASIANTUNTIJOITA

Jo noin puolet aikuisista suomalaisista sairastaa tai on vaarassa sairastua yhteen tai useampaan elintapasairauteen. Ensisijaisena hoitona tulisi aina olla kokonaisvaltainen elintapa-arviointi sekä liikunta- ja ravitsemusohjaus.

Terveydenhuollon sektorissa on huutava pula etenkin ammattilaista, jotka voisivat toteuttaa elintapa- ja liikuntaohjausta.

NHA:n ja ACE:n yhteistyössä toteuttama personal trainer -koulutus pohjautuu ACE:n opintosuunnitelmaan, jonka mukaista koulutusta annetaan jo yli 400 oppilaitoksessa ympäri maailman, joista monet ovat korkeakouluja ja yliopistoja. Yhteistyössä tuotettu koulutus vahvistaa hierojaopiskelijoiden osaamista etenkin elintapasairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.

”Ammatillisesti hierojan ja personal trainerin koulutukset täydentävät toisiaan erinomaisesti. Molemmissa ammateissa asiakasryhmä on sama ja koulutukset tarjoavat kokonaisvaltaisen ymmärryksen sekä monipuoliset keinot rakentaa asiakkaalle kestävää hyvinvointia. Hierojan ja personal trainerin koulutuskokonaisuus tarjoaa erinomaiset edellytykset toimia monipuolisena terveydenhuoltoalan asiantuntijana.”, sanoo Suomen Hierojakoulut Oy:n koulutusliiketoiminnan johtaja Heli Lappalainen.

”Tulevaisuudessa tarvitsemme Suomeen täysin uudenlaista elintapahoidon ja -valmennuksen osaamista. Olen varma, että SHK:n ja NHA:n yhteistyön myötä kentälle valmistuu yhä enemmän terveydenhuoltoalan ammattilaisia, joilla on myös riittävän vahvaa osaamista liikunta- ja elintapavalmennuksen sektoreilta.”, toteaa NHA:n koulutuspäällikkö Ari Langinkoski.

ALAN JOHTAVAT TOIMIJAT YHDISTÄVÄT VOIMANSA

Suomen Hierojakoulut Oy on valtakunnan suurin hierojien kouluttaja. Yrityksellä on hierojakoulu kahdeksalla paikkakunnalla: Helsingissä, Espoossa, Jyväskylässä, Oulussa, Kuopiossa, Seinäjoella, Kotkassa ja Porvoossa. Suomen Hierojakoulut tarjoaa opiskelijoilleen laadukkaan opintomahdollisuuden sekä monipuolisia opintopolkuja. Kaikissa toimipisteissä on tarjolla opiskelijahieronnan lisäksi koulutettujen hierojien hierontapalveluita. Yrityksessä palvelee n. 100 ammatinharjoittajaa 160 opiskelijan lisäksi.

Suomen Hierojakoulut ja NHA aloittavat yhteistyön

Suomen Hierojakoulut ja NHA aloittavat ainutlaatuisen yhteistyön. 

Nordic Health Academy on Suomen johtava personal trainereiden ja elintapaohjaajien kouluttaja. Vuonna 2018 NHA toi yhteistyössä maailman suurimman liikunta-alan koulutusorganisaation American Council on Exercise:n (ACE) kanssa Suomeen maailman arvostetuimman personal trainer -sertifikaatin (ACE-CPT). Nykyään NHA tarjoaa opiskelijoilleen laajan kattauksen Suomen ja maailman parhaiden asiantuntijoiden osaamista elintapahoidon ja liikunnan aihealueilta.

American Council on Exercise on maailman johtava, voittoa tavoittelematon terveys- ja kuntoliikuntasektorin koulutus- ja sertifiointiorganisaatio. ACE on sertifioinut maailmanlaajuisesti yli 100 000 terveys- ja kuntoliikunnan ammattilaista ja vuositasolla ACE-sertifioidut ammattilaiset suorittavat arviolta yli 50 miljoonaa asiakasohjausta ympäri maailman. ACE Personal Trainer -sertifikaatti on kansainvälisesti tunnetuin ja arvostetuin alan osaamisen verifioiva ohjelma.

KATTAVAT MAHDOLLISUUDET TYÖLLISTYMISEEN

Liikunnan ja terveydenhuollon sektoreilla on huutava pula ammattilaisista, jotka omaavat riittävän vankan ja monipuolisen ymmärryksen sekä käyttäytymisen muutoksen tukemisen että liikkeen laadun ja harjoittelun ohjelmoinnin osa-alueilta.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan elintapaohjaus ei vielä toteudu terveydenhuollossa riittävällä tasolla, koska selkeät suositukset ja protokollat puuttuvat, alan ammattilaisilla ei ole riittävää osaamista eikä elintapaohjaukseen ole osoitettu riittäviä resursseja.

Ongelman ratkaisemiseksi WHO ehdottaa merkittävästi laajempaa yhteistyötä terveydenhuoltoalan ja muiden sektoreiden kanssa sekä terveydenhuollon korvattavuuden ulottamista myös ennaltaehkäisevään toimintaan.(1)

YHTEISTYÖLLÄ MAAILMAN TERVEYSJÄRJESTÖN VIITOITTAMALLE TIELLE

SHK:n sekä NHA:n ja ACE:n yhteistyö on merkittävä askel tähän WHO:n viitoittamaan suuntaan.

”NHA tunnetaan huippulaadukkaista näyttöön perustuvista koulutusohjelmistaan. Uusi koulutuskokonaisuus, jossa opiskelija käy vuoden opintojen aikana hierojakoulutuksen lisäksi läpi myös maailman arvostetuin personal trainer -opinto-ohjelman tarjoaa opiskelijoille erittäin vankan osaamispaketin. Tämän lisäksi koulutus avaa myös huikeita työllistymismahdollisuuksia niin terveydenhuollon kuin liikunnankin parista.”, toteaa NHA:n toimitusjohtaja Tapani Määttä.

HAE MUKAAN

Opiskele vuodessa hierojaksi ja personal traineriksi. Hae mukaan koulutukseen Suomen Hierojakoulut Oy:n hakulomakkeella: https://www.suomenhierojakoulut.fi/koulutus/hakulomake-koulutukseen/

Tutustu tästä NHA Personal Trainer -koulutuksen ainutlaatuisen vankkaan ja monipuoliseen sisältöön: https://nha.fi/personal-trainer-koulutus/

LISÄTIEDOT

Tapani Määttä
Nordic Health Academy Oy
tapani.maatta@nha.fi
+358 50 302 0753

LÄHTEET

(1) WHO 2016. Integrating diet, physical activity and weight management services into primary care

KYSY MEILTÄ LISÄÄ, NIIN KERROMME, MIKSI NHA PERSONAL TRAINER -KOULUTUKSET OVAT RATKAISEVA PALANEN ELINTAPAHOIDON PALAPELISSÄ

KIINNOSTAVIA ARTIKKELEITA BLOGISSAMME

MITEN KEHITÄT KESKIVARTALON VOIMAA JA SUORITUSKYKYÄ NOUSUJOHTEISESTI?

MITEN KEHITÄT KESKIVARTALON VOIMAA JA SUORITUSKYKYÄ NOUSUJOHTEISESTI?

Mitä tehokas vatsalihastreeni pitää sisällään? Onko vatsarutistukset ja lankutus jo menneen talven lumia? Pitäisikö keskivartalotreenin olla jotain toiminnallisempaa? Vai kannattaako vatsoja tehdä olleenkaan?

lue lisää
LIHAVUUDEN LIIKUNTAHOITO

LIHAVUUDEN LIIKUNTAHOITO

Yli puolet Suomen aikuisväestöstä sairastaa tai on vaarassa sairastua yhteen tai useampaan elintapasairauteen. Lihavuus on merkittävä riskitekijä tämän taustalla.

lue lisää
MITEN EROON TYYPILLISIMMISTÄ ALASELKÄKIVUISTA?

MITEN EROON TYYPILLISIMMISTÄ ALASELKÄKIVUISTA?

Selkäongelmat ovat viheliäisen yleisiä. Tilastollisesti edellisen 30 päivän aikana selkäkivuista on kärsinyt peräti 41 % kaikista naisista ja 35 % kaikista miehistä1, joten selkävaivainen asiakas on tilanne, joka todennäköisesti tulee jokaiselle liikunnan ammattilaiselle eteen.

lue lisää

Tilaa seuraavat aiheeseen liittyvät artikkelit suoraan sähköpostiisi tästä

YHDESSÄ, ME TEEMME SEN MAHDOLLISEKSI

NORDIC HEALTH ACADEMY 

 

NHA:n missio on edistää näyttöön perustuvan liikunta- ja ravitsemusohjauksen laatua ja saatavuutta Suomessa, kouluttamalla aikuisopiskelijoita liikunnan ja elintapaohjauksen ammattilaisiksi.

YHTEYSTIEDOT

 

Bulevardi 30 B 1

00120 HELSINKI

E: info@nha.fi

P: +358 50 302 0753

Tietosuojaseloste