OMT FYSIOTERAPEUTTI JUHA KOISTINEN: ”NHA:N KOULUTUS SAI KOKENEENKIN TEKIJÄN INNOSTUMAAN JA LÖYTÄMÄÄN UUTTA”

KOKEMUKSIA NHA PERSONAL TRAINER -KOULUTUKSESTA

KORKEAKOULUTASOINEN PERSONAL TRAINER -KOULUTUS VIHDOIN TARJOLLA MYÖS SUOMESSA!

Sertifioitu urheilufysioterapeutti, OMT Juha Koistinen.

”HALUSIN VAHVISTAA OMAA AMMATILLISTA TYÖKALUPAKKIANI”

Urheilufysioterapeutti, OMT Juha Koistisen ansioluettelo on huimaa luettavaa. Vuonna 1988 fysioterapeutiksi valmistunut Koistinen on toiminut muun muassa Olympiakomitean vastuufysioterapeuttina. Hän onkin kiertänyt useita kesä- ja talviolympialaisia Suomen joukkueen matkassa Pekingiä, Lontoota, Sotšia ja Rio de Janeiroa myöten.

”Saan olla kiitollinen siitä, että tällaisia työtilaisuuksia on avautunut”, Koistinen sanoo.

Tällä hetkellä hän toimii kehitysjohtajana Liikuntafysio Sellossa ja Mäkelänrinteessä, jossa Koistinen auttaa niin huippu-urheilijoita kuin tavallisia tallaajia etenkin tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien kanssa. Osana työnkuvaa hän on viemässä eteenpäin suomalaista näyttöön perustuvaa fysioterapia- ja kuntoutuskonseptia, DBC-konseptia.

Kehitysjohtaja Koistinen kehittää myös itseään jatkuvasti: hän suoritti NHA Personal Trainer -koulutuksen pystyäkseen auttamaan asiakkaitaan entistä paremmin elintapojen ohjauksessa.

”Halusin vahvistaa omaa ammatillista työkalupakkiani.”

ON AIKA NOSTAA SUOMALAISEN PERSONAL TRAINING -OSAAMISEN TASOA. KATSO MITÄ MAAILMAN ARVOTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIOINTITENTTI PITÄÄ SISÄLLÄÄN.

KLIKKAA JA TUTUSTU ALAN ARVOSTETUIMPAAN PERSONAL TRAINER -KOULUTUSOHJELMAAN >>

TUTKIMUSTIETOON POHJAUTUVA KOULUTUS OLI HARMONIASSA KOISTISEN OMAN AJATUSMAAILMAN KANSSA

Koistiselle ei riitä fysioterapeuttina se, että hän vain tööttää asiakkaalle polven tai lonkan kuntoutusohjeet ja patistaa salille. Hyvä hoito on hänelle paljon kokonaisvaltaisempaa. Siihen liittyvät asiakkaan hyvinvointiin ja henkisiin voimavaroihin vaikuttavat tekijät, kuten uni, palautuminen, stressitaso, liikkumista rajoittavat uskomukset ja ravintotottumukset.

”Esimerkiksi kipukroonikolla voi olla uniongelmaa, joka tulisi saada parempaan balanssiin. Tai asiakkaan kokonaiskuormitus saattaa olla arjessa niin korkealla, että palautuminen pitää saada ensin kuosiin, jotta hän jaksaa tehdä kuntouttavaa treeniä kehittävällä tasolla.”

Koistinen kiinnostui NHA:n koulutuksesta, koska siinä huomioidaan hänen mielestään terveyden edistäminen tarpeeksi kattavalla tavalla. NHA:n näyttöön perustuva personal trainer -koulutus oli harmoniassa Koistisen oman ajatusmaailman kanssa.

”OMIA AJATUKSIA KANNATTAA PÖLLYTTÄÄ AIKA AJOIN”

Vaikka Koistinen omaa jo pitkän työkokemuksen, hän sai NHA:n koulutuksesta myös uusia eväitä. Käytännön vastusharjoittelun osuus oli pääosin tuttua kauraa, mutta esimerkiksi kestävyysharjoittelua ja harjoittelun ohjelmointia koskevat luennot olivat antoisia.

”Sain samalla päivitettyä liikuntalääketieteen perusopinnot Itä-Suomen yliopistossa. Välillä on hyvä käydä läpi ihan perusasioita, jotta tieto ei pääse vanhentumaan. Ihminen toistaa helposti kertaalleen opittuja juttuja, jonka takia omia ajatuksia kannattaa pöllyttää aika ajoin.”

Koistista kiinnostivat NHA:n koulutuksessa myös liiketoiminnalliset myyntiin ja markkinointiin liittyvät opit. Miten muotoilla omat palvelunsa niin, että kyseessä on järkevä ja menestyksekäs liiketoiminta?

”Meillä Liikuntafysiossa on aito tahtotila tuoda fysioterapia kaikkien saataville, ei vain hyvin toimeentuleville. Haluamme tarjota laadukasta fysioterapiaa järkevällä hinnalla.”

KORKEAKOULUTASOINEN PERSONAL TRAINER -KOULUTUS RANTAUTUI VIHDOIN MYÖS SUOMEEN!

”TENTTEIHIN SAI TSEMPATA JA OPISKELLA”

Koistinen arvosti NHA:n koulutuksessa sitä, että siinä painotettiin verkostojen merkitystä ja oman osaamisensa rajojen tunnistamista.

”Personal training ei ole varsinaisesti ammatti vaan liikunta-alalla toimivan henkilön taito edistää perusterveen ihmisen kokonaisvaltaista terveyttä omalla toiminnallaan.”

Koistinen muistuttaa, että hyvä personal trainer ohjaa kiperissä terveydellisissä haasteissa asiakkaansa kunkin alan ammattilaiselle.

”Jos asiakkaalla on esimerkiksi selkävaivoja, voi suuntana olla selkäongelmiin erikoistunut fysioterapeutti. Jos asiakkaalla on puolestaan ongelmia vaikkapa sokeriarvojen kanssa, ei personal trainer lähde säätämään ruokavaliota ilman lääkärin tai ravitsemusterapeutin konsultaatiota.”

Koistinen on tyytyväinen NHA:ssa saamaansa koulutukseen ja yrityksen päteviin kouluttajiin. Tentteihin sai tsempata ja opiskella, koska niistä ei tullut heittämällä täysiä pisteitä, vaikka asioiden kanssa on joutunut painimaan useiden vuosien ajan.

”NHA Personal Trainer -koulutus sai kokeneenkin tekijän innostumaan ja löytämään uutta.”

 

Juha on yksi suomalaisen urheilufysioterapian edelläkävijöistä. Juhan ainutlaatuiseen huippuosaamiseen pääset käsiksi näistä linkeistä.

Liikuntafysion etusivu: https://www.liikuntafysio.fi

Facebook: https://www.facebook.com/UFTJuhaKoistinen/

Meillä Liikuntafysiossa tekee yksilövalmennusta myös toinen NHA:n Personal Trainer -koulutuksen käynyt ammattilainen, Satu Huttunen. Satu on kokenut liikunnan ammattilainen, ja hän toimii Liikuntafysiolla liikunnanohjaajana ja pilatesohjaajana. Lue lisää Satun osaamisesta tästä >>

LIIKUNTAFYSIO – LESS PAIN MORE GAIN

HALUATKO SINÄKIN PÄIVITTÄÄ OSAAMISESI MAAILMAN ARVOSTETUIMMASSA PERSONAL TRAINER -KOULUTUSOHJELMASSA? KYSY MEILTÄ LISÄÄ!

YHDESSÄ, ME TEEMME SEN MAHDOLLISEKSI

Tilaa seuraavat aiheeseen liittyvät artikkelit suoraan sähköpostiisi tästä

LISÄÄ KIINNOSTAVIA ARTIKKELEITA

KUINKA TUKEA ASIAKKAAN TERVEYSKÄYTTÄYTYMISEN MUUTOSTA JA MOTIVAATIOTA?

KUINKA TUKEA ASIAKKAAN TERVEYSKÄYTTÄYTYMISEN MUUTOSTA JA MOTIVAATIOTA?

Elämme ajassa, jossa joka toinen aikuisikäinen suomalainen sairastaa yhtä tai useampaa elintapasairautta. Ei olekaan ihme, että me valmentajat törmäämme lähes päivittäin asiakkaisiin, jotka haluavat tehdä jotain oman terveytensä edistämiseksi.

lue lisää

NORDIC HEALTH ACADEMY 

 

NHA:n missio on edistää näyttöön perustuvan liikunta- ja ravitsemusohjauksen laatua ja saatavuutta Suomessa, kouluttamalla aikuisopiskelijoita liikunnan ja elintapaohjauksen ammattilaisiksi.

YHTEYSTIEDOT

 

Bulevardi 30 B 1

00120 HELSINKI

E: info@nha.fi

P: +358 50 302 0753

Tietosuojaseloste