VILHO AHOLA – LÄÄKETIETEELLINEN JOHTAJA

Olen lääkäri ja valmentaja. Erityisesti olen perehtynyt elintapalääketieteeseen, hormoniainevaihduntaan ja psykologiaan. Olen pohjattoman innokas oppimaan uutta ammattiini liittyvää. Tällä hetkellä suoritan Vierumäen urheiluopistossa fitness-lajien II-tason valmentajakoulutusta, unilääketieteen erikoispätevyyttä, sekä kliinisen ravitsemuksen diplomitutkintoa (European Society for Clinical Nutrition and Metabolism) ja eurooppalaista seksuaalilääketieteen erityispätevyyttä (FECSM). Aiemmin olen kouluttautunut mm. psykofyysiseen psykoterapiaan ja kliiniseen hypnoterapiaan. Toimin Suomen Fitnessurheilu ry:n maajoukkueen lääkärinä, valmentajana fitness-lajeissa sekä ravintovalmentajana monille urheilijoille, kuten Suomea Rion Olympialaisissa edustaneelle Anni Vuohijoelle. Opetan myös Vierumäen urheiluopistolla valmentajan ammattitutkintoa ja olen toiminut Itä-Suomen yliopistossa urheiluravitsemuksen vierailevana luennoitsijana. Työssäni elintapalääkärinä teen säännöllistä yhteistyötä personal trainereiden kanssa. Tekisin mielelläni enemmänkin, mutta päteviä henkilöitä on erittäin vaikea löytää. Jotta turvallisesta ja tehokasta elintapahoidosta voi tulla totta, tarvitaan kentälle runsaasti käsiä ja jalkoja, jotka toimivat asiakkaan tukena arjen tasolla. Tämä rooli olisi omiaan personal trainerille, jonka koulutustausta on kunnossa ja joka ymmärtää roolinsa terveydenhuollon arvoketjussa. Uskon, että NHA:n kautta saamme kentälle lisää aidosti päteviä ammattilaisia.

 

TUOREIMMAT ARTIKKELIT

SUOMEN HIEROJAKOULUT JA NHA YHTEISTYÖHÖN

SUOMEN HIEROJAKOULUT JA NHA YHTEISTYÖHÖN

Suomen Hierojakoulut ja NHA aloittavat ainutlaatuisen yhteistyön. Yhteistyön tuloksena syntyy täysin uusi koulutuspolku, joka tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden hankkia itselleen alan halutuimpien hierojaopintojen lisäksi myös maailman arvostetuimman personal trainer -sertifikaatin.

lue lisää
LIHAVUUDEN LIIKUNTAHOITO

LIHAVUUDEN LIIKUNTAHOITO

Yli puolet Suomen aikuisväestöstä sairastaa tai on vaarassa sairastua yhteen tai useampaan elintapasairauteen. Lihavuus on merkittävä riskitekijä tämän taustalla.

lue lisää

NORDIC HEALTH ACADEMY 

 

NHA:n missio on edistää näyttöön perustuvan liikunta- ja ravitsemusohjauksen laatua ja saatavuutta Suomessa, kouluttamalla aikuisopiskelijoita liikunnan ja elintapaohjauksen ammattilaisiksi.

YHTEYSTIEDOT

 

Bulevardi 30 B 1

00120 HELSINKI

E: info@nha.fi

P: +358 50 302 0753

Tietosuojaseloste