ANSSI JUMPPASESTA ON HELPPO LAUSUA: ”OLISIPA KAIKILLA TUOLLAINEN LIIKUNNANOPETTAJA”

KOKEMUKSIA NHA PERSONAL TRAINER -KOULUTUKSESTA

KORKEAKOULUTASOINEN PERSONAL TRAINER -KOULUTUS VIHDOIN TARJOLLA MYÖS SUOMESSA!

”LIIKUNTA- JA TERVEYSTIEDON TUNTEIHIN TULI UUTTA VIRTAA”

Anssi Jumppasta kuunnellessa herää etenkin yksi ajatus: olisipa kaikilla lapsilla tuollainen liikunnanopettaja. Jumppanen työskentelee liikunnan- ja terveystiedon opettajana Joensuussa.

Jumppasen tunneilla ei juosta Cooperin testiä, hiihdetä kilpaa nenä jäässä tai kävellä ympyrää tamburiinin tahdissa. Tärkeintä on, kuten uusi opetussuunnitelmakin korostaa, että liikunta on hauskaa.

Hauskanpidon lisäksi Jumppasen oppilaat saavat halutessaan vaikkapa henkilökohtaisen kuntosali- tai lenkkeilyohjelman. Sen lisäksi he saavat uusinta tietoa liikunnasta, terveydestä ja ruokavaliosta.

Siis sellaista tietoa, mitä monen aikuisenkin kannattaisi tietää.

Palataan tarinassa hetkeksi vuoden 2018 syksyyn. Jumppanen oli hajottanut peukalonsa metsästysreissulla ja vietti kotonaan sairaslomaa. Päässä pyöri etenkin yksi ajatus: olisipa hyvä päivittää omaa osaamistaan.

Jumppanen oli ehtinyt työskennellä liikunnanopettajana yli 20 vuotta. Hänestä tuntui, että hän junnasi työnsä kanssa paikallaan. Mistä uutta tietoa, uutta virtaa?

”Huomasin Facebookissa NHA:n mainoksen ja tajusin heti, että tämä voisi olla minun juttuni. Soitin heille, ja se oli menoa.”

Jumppasen opintojen myötä myös liikunta- ja terveystiedon tunteihin tuli uutta virtaa ja energiaa.

”Sain koulutuksesta älyttömästi uusia työkaluja ja loistavan päivityksen työhöni.”

ON AIKA NOSTAA SUOMALAISEN PERSONAL TRAINING -OSAAMISEN TASOA. KATSO MITÄ MAAILMAN ARVOTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIOINTITENTTI PITÄÄ SISÄLLÄÄN.

KLIKKAA JA TUTUSTU ALAN ARVOSTETUIMPAAN PERSONAL TRAINER -KOULUTUSOHJELMAAN >>

JUMPPANEN HAASTATTELEE JOKAISEN OPPILAANSA KUIN PERSONAL TRAINER -ASIAKKAANSA

Nyt Jumppanen esimerkiksi haastattelee perusteellisesti jokaisen oppilaansa – kuten personal trainer -asiakkaansa – lukuvuoden aluksi. Näin hän ymmärtää jokaista paremmin ja osaa kohdata heidät parhaalla mahdollisella tavalla.

Samalla liikuntatuntien sisältö suunnitellaan yhdessä oppilaiden kanssa.

”Moni haluaa edelleen perinteisiä lajeja, kuten jalka- ja pesäpalloa. Toivelistalla ovat myös kuntosali, temppuilu, parkour, kehonhallinta ja cheerleading.”

Kaikki nämä onnistuvat. Olosuhteet Nepenmäen koulussa ovat nimittäin viimeisen päälle: on kunto- ja tanssisali, jättitrampoliini ja iso liikuntasali. Jumppanen treenaa itse perjantaisin koulun kuntosalilla ja halukkaat oppilaat voivat tulla treenaamaan sinne hänen ohjauksessaan.

”Jos huomaan, että jotain oppilasta kiinnostaa valmennus, niin autan siinä eteenpäin. Liikunnan parissa on monta muutakin polkua kuin vain urheilijan polku.”

Lasten ja nuorten kuntoa testaan kouluissa Move-mittauksilla. Jumppanen kertoo oppilailleen tarkasti, miksi mittaukset tehdään ja purkaa tulokset positiivisessa hengessä – mitä voi halutessaan treenata, miten parantaa vaikkapa kestävyyttä tai jalkojen voimaa?

”Moni näkee nämä mittaukset mörkönä. Minulle ne ovat työkalu, joka auttaa nuorten arkista elämää.”

Tärkeintä onkin nuorten motivointi, Jumppanen korostaa. Se, että oppilas tulee kuulluksi ja löytää oman tapansa liikkua. Pallopeleissä ei enää lasketa maaleja tai pisteitä, vaan tärkeintä on liikunnan riemu.

Jumppanen jakaa oppilaidensa kanssa myös NHA:sta saamansa uusimman ravitsemus- ja terveysopin.

”Opetan esimerkiksi palautumisen, levon ja unen merkitystä. Ne ovat kivijalka, jolle kaikki rakentuvat. Sain koulutuksesta loistavan paketin tietoa. Minusta nämä asiat pitäisi sisältyä kaikkien liikunnanopettajien koulutukseen ainakin jollain tasolla.”

MIKSI ACE PERSONAL TRAINER -SERTIFIKAATTI ON MAAILMAN ARVOSTETUIN?

”NHA-KURSSIN LOPPUTENTTI OLI HUIKEA”

Jumppanen valmistui NHA:sta kesän 2019 alussa. Myös kurssin lopputentti teki häneen ison vaikutuksen.

”Se oli huikea! Kaikki omat kokeeni tulevat olemaan jatkossa samantyyppisiä.”

Lopputentissä on esimerkiksi videoita ja kuvia, joista pitää päätellä, mikä lihas kuvissa työskentelee tai missä kuvassa leveä selkälihas aktivoituu parhaiten. Lopputentti oli Jumppasesta sopivan haastava, kuten koko kurssi.

”Olen kiitollinen kaikesta. NHA:ssa on loistavat kouluttajat ja ryhmähenki. Olemme yhtä perhettä. Sain samalla mahtavat verkostot, ja kaikki ovat valmiita auttamaan toisiaan.”

Jumppanen työskentelee liikunnanopettajan työn ohella personal trainerina. Hänellä on asiakkainaan niin aktiiviliikkujia kuin kuntoilijoita. Koulutus toi hänelle myös uuden ulottuvuuden omaan treenaamiseensa.

”Lähdin koulutukseen sillä ajatuksella, että tästä voi seurata jotain hyvää. Niin seurasi. Nyt minulla on työkaluja taas pitkäksi aikaa eteenpäin.”

HALUATKO SINÄKIN PÄIVITTÄÄ OSAAMISESI MAAILMAN ARVOSTETUIMMASSA PERSONAL TRAINER -KOULUTUSOHJELMASSA? KYSY MEILTÄ LISÄÄ!

YHDESSÄ, ME TEEMME SEN MAHDOLLISEKSI

Tilaa seuraavat aiheeseen liittyvät artikkelit suoraan sähköpostiisi tästä

LISÄÄ KIINNOSTAVIA ARTIKKELEITA

KUINKA TUKEA ASIAKKAAN TERVEYSKÄYTTÄYTYMISEN MUUTOSTA JA MOTIVAATIOTA?

KUINKA TUKEA ASIAKKAAN TERVEYSKÄYTTÄYTYMISEN MUUTOSTA JA MOTIVAATIOTA?

Elämme ajassa, jossa joka toinen aikuisikäinen suomalainen sairastaa yhtä tai useampaa elintapasairautta. Ei olekaan ihme, että me valmentajat törmäämme lähes päivittäin asiakkaisiin, jotka haluavat tehdä jotain oman terveytensä edistämiseksi.

lue lisää

NORDIC HEALTH ACADEMY 

 

NHA:n missio on edistää näyttöön perustuvan liikunta- ja ravitsemusohjauksen laatua ja saatavuutta Suomessa, kouluttamalla aikuisopiskelijoita liikunnan ja elintapaohjauksen ammattilaisiksi.

YHTEYSTIEDOT

 

Bulevardi 30 B 1

00120 HELSINKI

E: info@nha.fi

P: +358 50 302 0753

Tietosuojaseloste