YLIVERTAISTA LAATUA YLIVOIMAISEN EDULLISESTI

YLIVERTAISTA LAATUA YLIVOIMAISEN EDULLISESTI

MITEN KEHITÄT KESKIVARTALON VOIMAA JA SUORITUSKYKYÄ NOUSUJOHTEISESTI?

MITEN KEHITÄT KESKIVARTALON VOIMAA JA SUORITUSKYKYÄ NOUSUJOHTEISESTI?

ON AIKA NOSTAA SUOMALAISEN PERSONAL TRAINING -OSAAMISEN TASOA. KATSO MITÄ MAAILMAN ARVOSTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIOINTITENTTI PITÄÄ SISÄLLÄÄN.

– Body fitness -urheilija Emilia Jyrkiäinen –

– Body fitness -urheilija Emilia Jyrkiäinen –

Tämän artikkelin videot ovat otteita NHA:n Functional Perfomance Specialist™ -koulutuksesta.

Mitä tehokas vatsalihastreeni pitää sisällään? Onko vatsarutistukset ja lankutus jo menneen talven lumia? Pitäisikö keskivartalotreenin olla jotain toiminnallisempaa? Vai kannattaako vatsoja tehdä olleenkaan?

Me NHA:lla lähestymme keskivartaloharjoittelua kokonaisuuden näkökulmasta. Arkielämässä ja urheilusuorituksissa keskivartalomme ei nimittäin juuri koskaan toimi muusta kehosta eriytetysti.

Oikein tehtyinä useimmat yleisistä harjoitusliikkeistä toimivat jo itsessään loistavina keskivartaloharjoitteina. Katsahdammekin tässä videoartikkelissa, kuinka keskivartaloa on mahdollista harjoittaa monipuolisesti ja tehokkaasti esimerkiksi osana suorin jaloin maastavedon harjoittelua. Käymme myös läpi, miten keskivartalotreeniä kannattaa progressoida niin, että eteneminen on järkevää ja turvallista.

Seuraavat videot ovat osa Functional Performance Specialist™ -koulutustamme, jossa pääset pureutumaan tähän kyseiseen aiheeseen perusteellisesti, mikäli sisältöalueen haltuunotto kiinnostaa sinua.

Päästetään tässä vaiheessa toiminnallisen anatomian suurmestarimme Ari-Pekka Lindberg ääneen.

Näin, koska keskivartalo ei siis juuri koskaan toimii arjessamme ”neutraalissa”, meidän kannattaa pyrkiä treeniohjelmassamme neutraalialueen harjoitteista kohti haastavampia liikevariaatioita.

Tutustutaan seuraavaksi erääseen suorin jaloin maastavedon kehitysversioon, jossa viemme keskivartalon pois neutraalialueelta ja jonka avulla saamme kytkettyä voimantuottoon mukaan voimantuoton näkökulmasta valtavan merkittävän toiminnallisen takalinjamme.

Sanottakoon, että tähän progression vaiheeseen siirtymisen voidaan ajatella olevan ajankohtaista siinä vaiheessa, kun esimerkiksi lannesaranan käyttö selkä neutraalialueen asennossa sujuu useissa eri liikkeissä mallikkaasti ja ongelmitta. Toki on myös hyvä muistaa, että harjoittelun tarjoamien haasteiden ei tarvitse päättyä tähän liikevariaatioon.

Seuraavassa tutustumme AP:n matkassa suorin jaloin maastavetoon selkä pyöreänä.

Jos aihe herättää kiinnostusta, niin näihinkin asioihin paneudumme perusteellisesti NHA:n liikuntaan ja sen valmentamiseen ja ohjaamiseen liittyvissä koulutuksissa:

NHA Kuntosalivalmentaja™ -koulutuksessa saat kiinni anatomian perusteista ja opit yli sadan kuntosaliliikkeen turvallisen ja tehokkaan suoritustekniikan, sekä tietysti paljon, paljon muuta.

NHA Personal Trainer™ -koulutuksessa saat asiat vielä astetta syvemmin haltuusi, sekä laajan kirjon maailman parhaita näyttöön perustuvia valmennusmenetelmiä.

NHA Functional Performance Specialist™ -koulutukset ovat syventäviä opintoja, joissa toiminnalliseen anatomiaan paneudutaan pintaa syvemmältä Suomen arvostetuimman ammattilaisen, Ari-Pekka Lindbergin johdolla.

HERÄSIKÖ SINULLA KYSYTTÄVÄÄ KOULUTUKSIIN LIITTYEN?

JÄTÄ VIESTI, NIIN ME VASTAAMME.

HERÄSIKÖ SINULLA KYSYTTÄVÄÄ KOULUTUKSIIN LIITTYEN? JÄTÄ VIESTI, NIIN ME VASTAAMME.

LISÄÄ KIINNOSTAVIA ARTIKKELEITA

MITÄ JOKAISEN TULISI YMMÄRTÄÄ STRESSISTÄ?

MITÄ JOKAISEN TULISI YMMÄRTÄÄ STRESSISTÄ?

Mitä on stressi, millaisia ovat stressin oireet ja miten stressi vaikuttaa terveyteemme? Kuinka stressinhallinta onnistuu ja miten stressistä pääsee eroon? Tarjoamme sinulle nyt vastauksen näihin ja moneen muuhun tärkeään kysymykseen.

lue lisää
PENKKIPUNNERRUS – ULTIMAATTINEN OPAS

PENKKIPUNNERRUS – ULTIMAATTINEN OPAS

Ota penkkipunnerrus kerralla haltuun! Lähes 2/3 treenaajista kertoo penkkipunnerruksen suurimmaksi turhautumisen lähteekseen. Tämä opas antaa sinulle vastauksen kaikkiin penkkipunnerrukseen liittyviin kysymyksiisi.

lue lisää
ELINTAVAT KROONISTEN SAIRAUKSIEN HOIDOSSA: KATSAUSARTIKKELI ELINTAPAVALMENNUKSEN JA ELINTAPAHOIDON KEINOISTA JA VAIKUTTAVUUDESTA

ELINTAVAT KROONISTEN SAIRAUKSIEN HOIDOSSA: KATSAUSARTIKKELI ELINTAPAVALMENNUKSEN JA ELINTAPAHOIDON KEINOISTA JA VAIKUTTAVUUDESTA

Tässä artikkelissa käydään läpi esimerkkejä lääketieteellisistä tutkimustuloksista sydän- ja verisuonisairauksien ja tyypin 2 diabeteksen sekä näiden taustalla olevien riskitekijöiden (lihavuus, esidiabetes, dyslipidemiat, kohonnut veranpaine ja metabolinen oireyhtymä) hoidossa.

lue lisää

YHDESSÄ, ME TEEMME SEN MAHDOLLISEKSI

NORDIC HEALTH ACADEMY 

 

NHA:n koulutuskokonaisuudet tarjoavat opiskelijoilleen ainutlaatuisen yhdistelmän tuoreinta tieteellistä tietoa ja tutkitusti toimivimpia käytännön taitoja.

YHTEYSTIEDOT

 

Eskolantie 1 A

00720 HELSINKI

E: info@nha.fi

P: +358 50 302 0753

Tietosuojaseloste»

Oppimisympäristö»