MARIA PAANANEN: ”KUN FYSIOTERAPIA- JA PERSONAL TRAINING -KULTTUURI KOHTAAVAT, ASIAKAS SAA SUURIMMAN MAHDOLLISEN HYÖDYN.”

KOKEMUKSIA NHA PERSONAL TRAINER -KOULUTUKSESTA

NHA PERSONAL TRAINER -KOULUTUS™ ON LAJISSAAN TÄYSIN YLIVERTAINEN KOKONAISUUS. KATSO MITÄ MAAILMAN ARVOSTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIOINTITENTTI PITÄÄ SISÄLLÄÄN.

NHA PERSONAL TRAINER -KOULUTUS™ ON LAJISSAAN TÄYSIN YLIVERTAINEN KOKONAISUUS. KATSO MITÄ MAAILMAN ARVOSTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIOINTITENTTI PITÄÄ SISÄLLÄÄN.

Maria Paananen. Fysioterapeutti & ACE Certified Personal Trainer (ACE-CPT).

FYSIOTERAPEUTISTA VALMENTAJAKSI

Kun asiakas päätyy fysioterapeutti Maria Paanasen vastaanotolle, saattaa hänen elämänsä saada aivan uuden käänteen.

Paananen ei nimittäin tyydy vain kuntouttamaan kipeää selkää tai olkapäätä hoitopöydällä, vaan parhaillaan innostaa asiakkaan lenkkipolulle tai kuntosalille – ja ryhtyy itse tämän valmentajaksi.

Paananen on toiminut fysioterapeutin töiden ohella valmentajana jo 20 vuotta. Hänen oma – ja rakkain – lajinsa on kahvakuula, josta Paananen on napannut jopa MM-kultaa.

”Olen kiitollinen siitä, että monista asiakassuhteistani on tullut pitkäikäisiä: olen voinut jatkaa fysioterapeutista valmentajaksi. Minulle on merkityksellistä, että voin motivoida ihmisiä ottamaan liikunnan osaksi arkeaan.”

ACE PERSONAL TRAINER -SERTIFIKAATTI PUHUTTELI

Paananen työskentelee fysioterapeuttina asiantuntijatehtävissä Terveystalon työterveyshuollossa. Valmennuspuolella hän on kouluttanut itseään jo vuosia esimerkiksi arvostettujen voimavalmentajien kursseilla.

Yksi koulutus odotti kuitenkin vuoroaan. Paananen pohdiskeli pitkään personal training -kurssin käymistä, mutta ei löytänyt itselleen mieluisaa vaihtoehtoa.

Sellainen löytyi vasta, kun Paananen huomasi Nordic Health Academyn (NHA) mainoksen.

”Otin selvää koulutuksen sisällöstä ja ilahduin. NHA oli ensimmäinen personal trainer -koulutus, jonka arvomaailma ja konsepti vastasivat sitä, mitä hain.”

Paanasta puhutteli NHA:n tarjoama ACE:n sertifikaatti sen takia, että ACE korostaa personal trainereiden ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteistyötä.

”Koulutus painottaa kuitenkin, että personal trainer -kurssin käynyt ei ole terveydenhuollon ammattilainen”, Paananen sanoo.

Personal trainerilla on oma, tärkeä osaamisensa. Vaikka hän ei varsinaisia diagnooseja teekään, pitää hänen tarvittaessa osata toimia tiiviissä yhteistyössä fysioterapeutin tai lääkärin kanssa.

”Tärkeintä on, että kaikki osapuolet toimivat yhteistyössä ihmisen hyväksi.”

NÄYTTÖÖN PERUSTUVAA PERSONAL TRAINING -OSAAMISTA

Paanaselle oli tärkeää NHA:n koulutuksessa myös se, että koulutus aidosti perustuu tutkimusnäyttöön, muutenkin kuin markkinointilupauksissa.

”Tämä on minulle kantava voima omassa ammattietiikassani. Olemme vastuussa ihmisten terveydestä, joten tiedon pitää olla tutkittua, turvallista ja toimivaa.”

NHA:n koulutuksessa oli luonnollisesti paljon tuttua kertausta kokeneelle fysioterapeutille – etenkin, kun Paanasen lempiharrastuksia on tieteellisten tutkimusraporttien lukeminen.

EVÄITÄ ASIAKKAAN MUUTOSPROSESSIN TUKEMISEEN

Suurinta antia koulutuksessa Paanaselle olivat työkalut ihmisen motivoimiseen ja tukemiseen kohti haluttua muutosta sekä oivallus siitä, että suurestakaan tiedosta ei ole hyötyä, jos ei sitä ei osaa muuntaa asiakkaalle hyödyllisiksi ja motivoiviksi käytännöiksi.

Paananen sai koulutuksessa eväitä myös siihen, miten siirtää oma tietotaito käytäntöön ja asiakkaalle parhaalla mahdollisella tavalla.

”Tiedolla ei ole mitään merkitystä, jos ihmistä ei saa motivoitua ja innostuttua liikkumaan.”

Juuri tuotteistamisen, brändäämisen ja käyttäytymisen muutoksen tukemisen saralla esimerkiksi fysioterapeuteilla on Paanasen mielestä oppimista personal training -maailmasta.

Monet personal trainerit ovat intohimoisia toimijoita, loistavia puhujia ja taitavia markkinoimaan itseään.

”Kun nämä kaksi maailmaa yhdistävät parhaat puolensa, voi tapahtua suuria.”

Ota Marian some seurantaan ja tutustu Marian palveluihin tästä.

Nettisivu: https://aktifysio.wordpress.com/

Instagram: https://www.instagram.com/aktifysio/

Maria Paananen kilpailee kahvakuulamaratonissa. Hän on nostanut kahvakuulaa parhaimmillaan kaksi tuntia putkeen niin, että kuula on ollut liikkeessä koko ajan.

HERÄSIKÖ SINULLA KYSYTTÄVÄÄ? JÄTÄ MEILLE VIESTI, NIIN OLEMME SINUUN PIAN YHTEYDESSÄ.

HERÄSIKÖ SINULLA KYSYTTÄVÄÄ? JÄTÄ MEILLE VIESTI, NIIN OLEMME SINUUN PIAN YHTEYDESSÄ.

YHTEISTYÖSSÄ

terveystalo a NHA aloittivat yhteistyön
Yhteistyössä Fitness24Seven
shk suomen hierojakoulut a NHA aloittivat yhteistyön
Yhteistyössä Amercan Council on Exercise
Yhteistyössä

NORDIC HEALTH ACADEMY 

 

NHA:n koulutuskokonaisuudet tarjoavat opiskelijoilleen ainutlaatuisen yhdistelmän tuoreinta tieteellistä tietoa ja tutkitusti toimivimpia käytännön taitoja.

YHTEYSTIEDOT

 

Eskolantie 1 A

00720 HELSINKI

E: info@nha.fi

P: +358 50 302 0753

Tietosuojaseloste»

Oppimisympäristö»