LONKAN SYVÄT ULKOKIERTÄJÄT

MIKÄ IHMEEN PIRIFORMIS?

Posteriorisessa tarkastelussa voidaan havaita kuuden lantiolihaksen ryhmä, jota kutsutaan lonkan syviksi ulkokiertäjiksi. Nämä lihakset – piriformis, gemellus inferior, gemellus superior, obturator internus, obturator externus ja quadratus femoris – ovat vastuussa reisiluun ulkokierrosta lonkkamaljassa.

Näistä erityisen mielenkiinnon kohteena on usein pinnallisin ulkokiertäjä, piriformis, sillä lonkkahermo saattaa kulkea juuri sen alapuolella tai harvinaisissa tapauksissa jopa sen läpi. Joillain henkilöillä tämä liitetään ns. piriformissyndroomaan, eli lonkkahermon ärsytystilaan, joka saattaa aiheuttaa kipua, pistelyä tai heikkoutta alaraajoissa.

Jos aihe herättää kiinnostusta, niin näihin asioihin paneudumme perusteellisesti NHA:n liikuntaan ja sen valmentamiseen ja ohjaamiseen liittyvissä koulutuksissa:

NHA Strength and Conditioning™ -koulutuksessa saat kiinni anatomian perusteista ja opit yli sadan kuntosaliliikkeen turvallisen ja tehokkaan suoritustekniikan, sekä tietysti paljon, paljon muuta.

NHA Personal Trainer -sertifiointikoulutuksessa™ saat asiat vielä astetta syvemmin haltuusi, sekä laajan kirjon maailman parhaita tutkittuun tietoon perustuvia valmennusmenetelmiä.

NHA Functional Performance Specialist™ -koulutukset ovat syventäviä opintoja, joissa toiminnalliseen anatomiaan paneudutaan pintaa syvemmältä Suomen arvostetuimman ammattilaisen, Ari-Pekka Lindbergin johdolla.

HERÄSIKÖ SINULLA KYSYTTÄVÄÄ KOULUTUKSIIN LIITTYEN? JÄTÄ VIESTI, NIIN ME VASTAAMME.

HERÄSIKÖ SINULLA KYSYTTÄVÄÄ KOULUTUKSIIN LIITTYEN? JÄTÄ VIESTI, NIIN ME VASTAAMME.

YHTEISTYÖSSÄ

terveystalo a NHA aloittivat yhteistyön
Yhteistyössä Fitness24Seven
shk suomen hierojakoulut a NHA aloittivat yhteistyön
Yhteistyössä Amercan Council on Exercise
itä-suomen yliopisto UEF NHA
NHA yhteistyössä yhteistyökumppanit 15.41.07

NORDIC HEALTH ACADEMY 

 

NHA:n koulutuskokonaisuudet tarjoavat opiskelijoilleen ainutlaatuisen yhdistelmän tuoreinta tieteellistä tietoa ja tutkitusti toimivimpia käytännön taitoja.

YHTEYSTIEDOT

 

Eskolantie 1 A

00720 HELSINKI

E: info@nha.fi

P: +358 50 302 0753

Tietosuojaseloste»

Oppimisympäristö»