Jarno Keskinen. OMT-fysioterapeutti, ACE-sertifioitu personal trainer (ACE CPT), NHA-kouluttaja.

JARNO KESKINEN

FYSIOTERAPEUTTI, MASTER TRAINER

 

Liiku ensin laadukkaasti ja liiku sen jälkeen enemmän.

Tuo lause on seurannut minua koko urani ajan hyvillä tuloksilla. On ilo olla jakamassa tuota sanomaa eteenpäin uusille liikunta-alan osaajille.

Reilun parinkymmenen vuoden fysioterapia- ja valmentajauran varrelle mahtuu laaja kirjo asioita, jotka ovat muokanneet tämän päivän osaamistani. Tuossa ajassa on tieto maailmalla lisääntynyt huimaa vauhtia ja siinä mukana pysyminen on vaatinut ajan seuraamisen lisäksi jatkuvaa lisäkouluttautumista.

Fysioterapiatutkinto 90-luvun lopussa, OMT-koulutus 2000-luvun alussa sekä kipuklinikalla ja yksityisvastaanotolla työskentely, kuten myös urheilufysioterapia, ovat tuoneet minut tähän päivään, joka käsittää tällä hetkellä 80% fysiikkavalmentamista.

Matkan varrella kokemusta on karttunut vaikeiden kiputilanteiden kuntouttamisesta kipuklinikkaympäristössä, maajoukkuetasolla fysiikkavalmentamisesta, sekä urheilufysioterapeuttina käsipallon saralla.

25 vuoden tausta käsipalloilijana aina SM-sarjatasolle asti on tuonut myös ymmärrystä siihen, mitä huipulla oleminen harjoittelulta ja harjoittelijalta vaatii, sekä mikä valmentajan rooli parhaimmillaan ja pahimmillaan voi olla. Käsipallo junioreiden valmentajana 90-luvun puolivälissä sytytti myös siirtymään liikunta-alalle.

Omien urheiluvammojen kanssa eläminen on ajanut maailmalle hakemaan tietoa oman suorituskykyni ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Näitä samoja työkaluja olen menestyksekkäästi käyttänyt itseeni ja myöhemmin asiakkaisiini. Jääkiekko, jalkapallo, käsipallo, voimistelu, koripallo ja yleisurheilu ovat lajeja, johon olen perehtynyt harjoittelussa kaikkein eniten, sekä junioripuolella, että myös aikuisurheilun saralla. Ajan saatossa fysioterapeutin perusvastaanotto on muuttunut yhä enemmän fysiikkavalmentamiseksi. Tällä hetkellä omassa työssä se käsittää 80% työstä. Asiakaskuntani fysioterapiassa on vauvasta vaariin ja fysiikkapuolella pääasiassa työikäisiä omalla ryhmäliikuntaan erikoistuneella kuntosalillani, jossa toimin päävalmentajana.

Edelleen työni sisältää kuitenkin myös fysioterapeutin vastaanottoa, jossa erikoisosaamiseni on tuki- ja liikuntaelin fysioterapia liikediagnostiikan työkaluja käyttämällä yhdessä tuki- ja liikuntaelindiagnostiikan kanssa.

Personal trainerin, niin kuin fysioterapeutinkin, sekä fysiikkavalmentamisen peruspilareita on liikkeen hahmottaminen osana liikuntaohjelmaa. Oma intohimoni on tuon tiedon levittäminen, ja tavoitteenani on rakentaa yhteistä osaamispintaa sekä siltaa fysioterapian ja PT-sektorin välille. Näin on mahdollista vankistaa ja laajentaa sitä aluetta, missä asiakas ei välttämättä edes tiedä, onko hän personal trainerin vai fysioterapeutin, tai lääkärin asiakas.

NHA:n järjestämää ACE-sertifioitua personal trainer -koulutusta voin lämpimästi suositella esimerkiksi fysioterapeuttien personal trainer -koulutukseksi. On ilo olla mukana jakamassa tietoa uusille NHA:n personal trainer opiskelijoille.

 

KOULUTUS/EDUCATION

Tutkinnot

PHYSIOTHERAPIST Helsingin IV THOL 1993-1997

 

OMT OMT-keskus (SOMTY) 2002-2005

Sisältää myös Kinetic Control opintoja alaraaja, lonkka, selkä.

 

Kurssit ja seminaarit

Useita seminaareja maailmalla lähes vuosittain mm. maailman ensimmäinen urheilufysioterapeuttien konferessi ”rethinking physiotherapy” BERN Switzerland 2015.SOMTYn syysopintopäivät 2000-2012.

 

Acupuncture 2000-2001

 

NKM 1 ja 2 SOMTY 2001

 

C1 ja C2 SOMTY 2001-2002

 

Jalkaterapian perusteet ja pohjallisterapia Savonlinna: Jalkaterapeuteille ja fysioterapeuteille tarkoitettu koulutus 2009

 

Functional movement systems Amsterdam October 2011

FMS 1

 

YBT (liiketesti)  2012

Course

 

Functional movement systems Amsterdam October 2014

FMS 2

 

Lääketieteen ammattilaisen Lontoo December 2014

liikediagnostiikka

SFMA 1

 

NLP Practitioner Helsinki: True Hearts 2014

 

Valmentaja kurssi  TFW Helsinki August 2015

TFW Level 1 ja 2 instructor

 

Painonnostoliiton valmentajakoulutuksia Turku 2018

 

NHA ACE setifioitu Helsinki 2018-2019

PERSONAL TRAINER

 

Liikuntalääketieteen  itä-Suomen Yliopisto 2018-2019

perusopinnot

 

Lääketieteen ammattilaisen Munchen May 2019

liikediagnostiikka

SFMA 1

 

Lääketieteen ammattilaisen Munchen May 2019

liikediagnostiikka

SFMA 2

 

FCS (FMS) 2019

(fundamental capacity screen)

 

Kouluttajatausta

Tilauskursseja vuodesta 2005 lähtien

NHA kouluttaja vuodesta 2019

ON AIKA NOSTAA SUOMALAISEN PERSONAL TRAININGIN TASOA. KATSO MITÄ MAAILMAN ARVOSTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIOINTITENTTI PITÄÄ SISÄLLÄÄN.

YHTEISTYÖSSÄ

terveystalo a NHA aloittivat yhteistyön
Yhteistyössä Fitness24Seven
shk suomen hierojakoulut a NHA aloittivat yhteistyön
Yhteistyössä Amercan Council on Exercise
itä-suomen yliopisto UEF NHA
NHA yhteistyössä yhteistyökumppanit 15.41.07

NORDIC HEALTH ACADEMY 

 

NHA:n koulutuskokonaisuudet tarjoavat opiskelijoilleen ainutlaatuisen yhdistelmän tuoreinta tieteellistä tietoa ja tutkitusti toimivimpia käytännön taitoja.

YHTEYSTIEDOT

 

Eskolantie 1 A

00720 HELSINKI

E: info@nha.fi

P: +358 50 302 0753

Tietosuojaseloste»

Oppimisympäristö»