TIMO KETTUNEN – MASTER TRAINER

 

Olen nähnyt ja kokenut kaikenlaista. Ala on ollut jo pitkään murroksessa ja sekaan sopii vaikka minkälaista vipeltäjää. Suuri osa ei ymmärrä miten kirjavaa asiakasjoukko oikeastaan onkaan, joten siksi olen halunnut itsekin hakea kosketuspintaa yliopistomaailman lisäksi myös ammattikoulutasolta.

Olen nähnyt kouluttajana läpileikkauksen oppilasmassasta – osa sopii alalle erinomaisesti, osa ei niinkään. Kaikki koulutukset eivät ole samanarvoisia edes yhden valmennustalon sisällä, sillä osaava kouluttaja on äärimmäisen tärkeä osa oppimiskokemusta. Siksi pyrin itse huolehtimaan, että olen itse kartalla kouluttamistani asioista. Luennoillani saa keskustella ja kyseenalaistaa. En pidä mitään automaattisesti oikeana tai vääränä, mutta väittely ilman kunnon argumentteja ja (tieteellistä) pohjaa on usein turhaa.

Olen kirjoittanut kaksi kirjaa. Olen lisäksi kyseenalaistanut huuhaata, popularisoinut tiedettä ja blogannut terveydestä jo vuosia. Yritän ymmärtää kaikkia ja nähdä asiat jokaisen osapuolen näkökulmasta – olinpa asiasta samaa mieltä tai en. Aina se ei onnistu, mutta eipä tästä elämästä koskaan niin valmista tule, että tiedonjano allekirjoittaneella sammuisi.

Työkokemus

Olen toiminut sekä valmentajana, personal trainerina, apteekin setänä, vierailevana luennoitsijana ja kouluttanut Suomeen yli 100 personal traineria pääasiassa FAF:n listoilla. Osaamisalueeni on hyvin laaja, mutta keskityin mieluiten ravitsemukseen, erityisryhmiin ja lääkkeisiin tai lääketieteeseen liittyvään koulutukseen. Olen edellä mainittujen lisäksi erittäin hyvin perillä ihmisen anatomiasta ja fysiologiasta. Päätyöni on tällä hetkellä toimia hyvinvointi- ja valmennusohjelmistoja valmistavan terveysteknologiayrityksen toimitusjohtajana ja pääkehittäjänä.

Olennainen koulutus

2013              Terveystieteiden maisteri, liikuntalääketiede, Itä-Suomen yliopisto

2013              Koulutettu hieroja, Savon ammattiopisto

2011              Farmaseutti, Itä-Suomen yliopisto

Lisäksi kasa enemmän tai vähemmän oleellisia sertifikaatteja ja nettikoulutuksia, joista osa voimassa ja osa ei. En ole nähnyt tarpeellisena uusia jokaista rahastuspaperia, kun uusimman tiedon löytää osaava ihan ilmaiseksi.

Erityisryhmät, lääkkeet, liikunta ja ravitsemus

Kerran eräs kouluttamaton, kosmetologipohjainen kirjekurssitason personal trainer sanoi asiakkaalle, että jos koskee, ota Burana. Näin ei tulisi koskaan sanoa, sillä virallisesti lääkeneuvontaa saa antaa vain tietylle alalle rekisteröity terveydenalan ammattilainen. Personal trainer on terveysalan ammattilainen, mutta hänelläkin on vastuunsa. Vaikka lääkehoitoon ei käytännössä voikaan puuttua, on ammattilaisen silti moniammatillisen yhteistyön sujuvuudeksi hyvä tietää, miten lääkkeet vaikuttavat elimistössä, mitä tulee ottaa huomioon lääkkeiden, liikunnan ja ruoan suhteen ja mitä erityisryhmiä valmennettaessa tulee ottaa huomioon.

Ehkä olet valmentanut diabeetikkoa tai kuntouttanut reumaatikkoa, mutta tiedätkö mitä tehdä, kun asiakkaaksesi tulee liikuntaluvan saanut monisairas ihminen, jolla on mahdollisesti vielä yli 10 erilaista lääkettä? Tiedätkö koska on aika tarkastella lääkityksen tarvetta, koska voit ottaa itse kantaa ja koska lähetät asiakkaan suoraan lääkärille kulkematta lähtöruudun kautta?

Workshopissa käsitellään yllä mainittuja ja niihin liittyviä asioita. Lisäksi käydään läpi kevyet perusteet miten lääkkeiden metabolia elimistössä toimii, miten rakennetaan liikuntaohjelmia erilaisista sairauksista kärsiville asiakkaille, sekä mitä ruokia saa tai ei saa syödä tiettyjen lääkkeiden kanssa samaan aikaan.

ON AIKA NOSTAA SUOMALAISEN PERSONAL TRAININGIN TASOA. KATSO MITÄ MAAILMAN ARVOSTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIOINTITENTTI PITÄÄ SISÄLLÄÄN.

YHTEISTYÖSSÄ

terveystalo a NHA aloittivat yhteistyön
Yhteistyössä Fitness24Seven
shk suomen hierojakoulut a NHA aloittivat yhteistyön
Yhteistyössä Amercan Council on Exercise
itä-suomen yliopisto UEF NHA
NHA yhteistyössä yhteistyökumppanit 15.41.07

NORDIC HEALTH ACADEMY 

 

NHA:n koulutuskokonaisuudet tarjoavat opiskelijoilleen ainutlaatuisen yhdistelmän tuoreinta tieteellistä tietoa ja tutkitusti toimivimpia käytännön taitoja.

YHTEYSTIEDOT

 

Eskolantie 1 A

00720 HELSINKI

E: info@nha.fi

P: +358 50 302 0753

Tietosuojaseloste»

Oppimisympäristö»