SAMULI PENTINNIEMI –
INTOHIMONA PAREMPI OPETTAMINEN

Koulutukseltani olen liikunnan-, luokan- ja terveystiedon opettaja. Lisäksi olen täydentänyt tutkintoani liikunnan valmennuspuolen sivuaineilla: biomekaniikka, liikuntafysiologia ja valmennus- ja testausoppi. Vuodesta 2007 olen toiminut luokan- ja liikunnanopettajana Keski-Palokan koulussa Jyväskylässä.

Lisäksi olen vuodesta 2010 hoitanut Jyväskylän kaupungin liikunnan yhdysopettajan tehtävää. Se pitää sisällään perusopetuksen ala- ja yläkoulujen toimintapäivien, koulutusten ja kilpailujen järjestämistä. Toimin myös Koululiikuntaliiton Keski-Suomen alueesta vastaavassa toimikunnassa, jonka tehtävänä on järjestää koulutusta ja kilpailuja oppilaille ja opettajille Keski-Suomen alueella.

Opetustyön lisäksi minulla on paljon kokemusta liikunnan koulutustyöstä. Olen usean vuoden ajan ohjannut Jyväskylän yliopiston yliopistoliikunnan kuntosalikursseja niin opiskelijoille kuin henkilökunnalle. Tässä tehtävässä olen suunnitellut ja toteuttanut useita kurssimuotoisia koulutuksia, esimerkiksi kuntosaliharjoittelun perus- ja jatkokurssit sekä työhyvinvointikurssit. Koulutuksen suunnittelun kanssa olen ollut tekemisissä myös toimiessani Trainer4you-yrityksen pedagogisena neuvonantaja. Tällä hetkellä toimin Suomen golfliitossa Draivia kouluun! -ohjelman opettajakouluttajana. Kuntosaliharjoittelu ja golf ovatkin tällä hetkellä omista harrastuksista, kestävyysurheilutaustastani huolimatta, lähinnä sydäntäni.

Olen aina ollut kiinnostunut opetusmetodeista ja olen yhdessä kollegani kanssa kehittänyt uusia menetelmiä liikunnan opetukseen. Kehittämäämme oppilaslähtöistä liikuntakasvatusmallia on koulutettu Liikkuva koulu -ohjelman osana jo useiden vuosien ajan ympäri Suomea. Vuonna 2017 meidät palkittiin Urheilugaalassa alakoulujen liikuntaluokkamallista, jolla pyritään tukemaan nuorten urheilijoiden kasvua ja kehitystä kohti urheilijan uraa. NHA:n kautta pääsen toteuttamaan intohimoani laadukkaasta opetuksesta ja tuoda tuleville huippuammattilaisille enemmän ymmärrystä pedagogiikasta ja didaktiikasta, eli siitä, miten asiat kannattaa opettaa.

Urheiluseuroissa ja lajiliitoissa olen toiminut esimerkiksi telinevoimistelun, yleisurheilun, koripallon, golfin ja painin parissa. Tuoreimpana aluevaltauksena toimin pedagogisena asiantuntijana yhdessä kollegoideni kanssa perustamassani liikuntakasvatuksen asiantuntijayritys PaloEducation Oy:ssa. Yrityksen päätoimialana on liikunnan, fyysisen aktiivisuuden ja oppimisen yhdistäminen.

Opettajana ja kouluttajana kuvailisin itseäni innostavaksi ja motivoivaksi persoonaksi. Pystyn organisoimaan ja opettamaan isojakin kokonaisuuksia. Osaan myös tarvittaessa siirtyä taka-alalle ja antaa tilaa oppijoille. Tähän perustuukin suurin ajatus omasta opetusfilosofiastani. Opettajan tehtävänä on asettaa tavoitteet, motivoida oppijaa sekä valita käytettävät metodit. Parhaaseen lopputulokseen päästään kuitenkin, jos oppijan rooli on mahdollisimman aktiivinen.

TUOREIMMAT ARTIKKELIT

NÄYTTÖÖN PERUSTUVA PERSONAL TRAINING 2020 – NOUSE JÄTTILÄISTEN HARTIOILLE

NÄYTTÖÖN PERUSTUVA PERSONAL TRAINING 2020 – NOUSE JÄTTILÄISTEN HARTIOILLE

Näyttöön perustuva personal training on kenties yksi keskeisimmistä elintapahoidon taidoista niin liikunnan kuin terveydenhuollonkin ammattilaisille. Tämän oppaan tarkoitus on antaa sinulle selkeä kuva siitä, mitä näyttöön perustuvuus tarkoittaa ja miten näyttöön perustuva personal training eroaa muista personal training -kulttuurin alahaaroista.

lue lisää

NORDIC HEALTH ACADEMY 

 

Koulutamme näyttöön perustuvan personal training -osaamisen huippuammattilaisia tarjoamalla korkeakoulutason personal trainer -koulutuksia. Hanki itsellesi maailman arvostetuin personal trainer -sertifikaatti!

YHTEYSTIEDOT

 

Bulevardi 30 B 1

00120 HELSINKI

E: info@nha.fi

P: +358 50 302 0753

Tietosuojaseloste