SUOMEN HIEROJAKOULUT JA NHA YHTEISTYÖHÖN

ON AIKA NOSTAA SUOMALAISEN PERSONAL TRAINING -OSAAMISEN TASOA. KATSO MITÄ MAAILMAN ARVOSTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIOINTITENTTI PITÄÄ SISÄLLÄÄN.

NYT HIEROJAKSI JA PERSONAL TRAINERIKSI ALLE VUODESSA

Suomen Hierojakoulut ja NHA aloittavat ainutlaatuisen yhteistyön. Yhteistyön tuloksena syntyy täysin uusi koulutuspolku, joka tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden hankkia itselleen alan halutuimpien hierojaopintojen lisäksi myös maailman arvostetuimman personal trainer -sertifikaatin.

MONIPUOLISIA TERVEYDENHUOLTOALAN ASIANTUNTIJOITA

Jo noin puolet aikuisista suomalaisista sairastaa tai on vaarassa sairastua yhteen tai useampaan elintapasairauteen. Ensisijaisena hoitona tulisi aina olla kokonaisvaltainen elintapa-arviointi sekä liikunta- ja ravitsemusohjaus. Terveydenhuollon sektorissa on huutava pula etenkin ammattilaista, jotka voisivat toteuttaa elintapa- ja liikuntaohjausta. NHA:n ja ACE:n yhteistyössä toteuttama personal trainer -koulutus pohjautuu ACE:n opintosuunnitelmaan, jonka mukaista koulutusta annetaan jo yli 400 oppilaitoksessa ympäri maailman, joista monet ovat korkeakouluja ja yliopistoja. Yhteistyössä tuotettu koulutus vahvistaa hierojaopiskelijoiden osaamista etenkin elintapasairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. ”Ammatillisesti hierojan ja personal trainerin koulutukset täydentävät toisiaan erinomaisesti. Molemmissa ammateissa asiakasryhmä on sama ja koulutukset tarjoavat kokonaisvaltaisen ymmärryksen sekä monipuoliset keinot rakentaa asiakkaalle kestävää hyvinvointia. Hierojan ja personal trainerin koulutuskokonaisuus tarjoaa erinomaiset edellytykset toimia monipuolisena terveydenhuoltoalan asiantuntijana.”, sanoo Suomen Hierojakoulut Oy:n koulutusliiketoiminnan johtaja Heli Lappalainen. ”Tulevaisuudessa tarvitsemme Suomeen täysin uudenlaista elintapahoidon ja -valmennuksen osaamista. Olen varma, että SHK:n ja NHA:n yhteistyön myötä kentälle valmistuu yhä enemmän terveydenhuoltoalan ammattilaisia, joilla on myös riittävän vahvaa osaamista liikunta- ja elintapavalmennuksen sektoreilta.”, toteaa NHA:n koulutuspäällikkö Ari Langinkoski.

ALAN JOHTAVAT TOIMIJAT YHDISTÄVÄT VOIMANSA

Suomen Hierojakoulut Oy on valtakunnan suurin hierojien kouluttaja. Yrityksellä on hierojakoulu kahdeksalla paikkakunnalla: Helsingissä, Espoossa, Jyväskylässä, Oulussa, Kuopiossa, Seinäjoella, Kotkassa ja Porvoossa. Suomen Hierojakoulut tarjoaa opiskelijoilleen laadukkaan opintomahdollisuuden sekä monipuolisia opintopolkuja. Kaikissa toimipisteissä on tarjolla opiskelijahieronnan lisäksi koulutettujen hierojien hierontapalveluita. Yrityksessä palvelee n. 100 ammatinharjoittajaa 160 opiskelijan lisäksi.

Suomen Hierojakoulut ja NHA aloittavat yhteistyön
Suomen Hierojakoulut ja NHA aloittavat ainutlaatuisen yhteistyön. 
Nordic Health Academy on Suomen johtava personal trainereiden ja elintapaohjaajien kouluttaja. Vuonna 2018 NHA toi yhteistyössä maailman suurimman liikunta-alan koulutusorganisaation American Council on Exercise:n (ACE) kanssa Suomeen maailman arvostetuimman personal trainer -sertifikaatin (ACE-CPT). Nykyään NHA tarjoaa opiskelijoilleen laajan kattauksen Suomen ja maailman parhaiden asiantuntijoiden osaamista elintapahoidon ja liikunnan aihealueilta. American Council on Exercise on maailman johtava, voittoa tavoittelematon terveys- ja kuntoliikuntasektorin koulutus- ja sertifiointiorganisaatio. ACE on sertifioinut maailmanlaajuisesti yli 100 000 terveys- ja kuntoliikunnan ammattilaista ja vuositasolla ACE-sertifioidut ammattilaiset suorittavat arviolta yli 50 miljoonaa asiakasohjausta ympäri maailman. ACE Personal Trainer -sertifikaatti on kansainvälisesti tunnetuin ja arvostetuin alan osaamisen verifioiva ohjelma.

KATTAVAT MAHDOLLISUUDET TYÖLLISTYMISEEN

Liikunnan ja terveydenhuollon sektoreilla on huutava pula ammattilaisista, jotka omaavat riittävän vankan ja monipuolisen ymmärryksen sekä käyttäytymisen muutoksen tukemisen että liikkeen laadun ja harjoittelun ohjelmoinnin osa-alueilta. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan elintapaohjaus ei vielä toteudu terveydenhuollossa riittävällä tasolla, koska selkeät suositukset ja protokollat puuttuvat, alan ammattilaisilla ei ole riittävää osaamista eikä elintapaohjaukseen ole osoitettu riittäviä resursseja. Ongelman ratkaisemiseksi WHO ehdottaa merkittävästi laajempaa yhteistyötä terveydenhuoltoalan ja muiden sektoreiden kanssa sekä terveydenhuollon korvattavuuden ulottamista myös ennaltaehkäisevään toimintaan.(1)

YHTEISTYÖLLÄ MAAILMAN TERVEYSJÄRJESTÖN VIITOITTAMALLE TIELLE

SHK:n sekä NHA:n ja ACE:n yhteistyö on merkittävä askel tähän WHO:n viitoittamaan suuntaan. ”NHA tunnetaan huippulaadukkaista näyttöön perustuvista koulutusohjelmistaan. Uusi koulutuskokonaisuus, jossa opiskelija käy vuoden opintojen aikana hierojakoulutuksen lisäksi läpi myös maailman arvostetuin personal trainer -opinto-ohjelman tarjoaa opiskelijoille erittäin vankan osaamispaketin. Tämän lisäksi koulutus avaa myös huikeita työllistymismahdollisuuksia niin terveydenhuollon kuin liikunnankin parista.”, toteaa NHA:n toimitusjohtaja Tapani Määttä.

HAE MUKAAN

Opiskele vuodessa hierojaksi ja personal traineriksi. Hae mukaan koulutukseen Suomen Hierojakoulut Oy:n hakulomakkeella: https://www.suomenhierojakoulut.fi/koulutus/hakulomake-koulutukseen/

Tutustu tästä NHA Personal Trainer -koulutuksen ainutlaatuisen vankkaan ja monipuoliseen sisältöön: https://nha.fi/personal-trainer-koulutus/

LISÄTIEDOT

Tapani Määttä Nordic Health Academy Oy tapani.maatta@nha.fi +358 50 302 0753

LÄHTEET

(1) WHO 2016. Integrating diet, physical activity and weight management services into primary care

HERÄSIKÖ SINULLA KYSYTTÄVÄÄ? JÄTÄ MEILLE VIESTI, NIIN OLEMME SINUUN PIAN YHTEYDESSÄ.

HERÄSIKÖ SINULLA KYSYTTÄVÄÄ? JÄTÄ MEILLE VIESTI, NIIN OLEMME SINUUN PIAN YHTEYDESSÄ.

YHTEISTYÖSSÄ

terveystalo a NHA aloittivat yhteistyön
Yhteistyössä Fitness24Seven
shk suomen hierojakoulut a NHA aloittivat yhteistyön
Yhteistyössä Amercan Council on Exercise
Yhteistyössä

NORDIC HEALTH ACADEMY 

 

NHA:n koulutuskokonaisuudet tarjoavat opiskelijoilleen ainutlaatuisen yhdistelmän tuoreinta tieteellistä tietoa ja tutkitusti toimivimpia käytännön taitoja.

YHTEYSTIEDOT

 

Eskolantie 1 A

00720 HELSINKI

E: info@nha.fi

P: +358 50 302 0753

Tietosuojaseloste»

Oppimisympäristö»