LUNA LAMPIKARI HALUAA TEHDÄ TYÖTÄ, JOLLA ON MERKITYS: ”TÄTÄ MINÄ OLIN ETSINYT”

KOKEMUKSIA NHA PERSONAL TRAINER -KOULUTUKSESTA

Luna Lampikari, ACE-sertifioitu personal trainer (ACE CPT).

”Koin vahvasti, että tämä on minun juttuni”

Luna Lampikarin suu kääntyy hymyyn, kun hän muistelee ensimmäisiä kertojaan kuntosalilla. Vuonna 1998 syntynyt Lampikari oli tuolloin lukion ensimmäisellä lukiolla. Hän treenasi kerran viikossa ja kävi aina ennen kuntosalia kaupassa ostamassa proteiinipatukan – koska se kuului imagoon.

”Söin patukan jo ennen treeniä. Treenin jälkeen syöminen jäi puolestaan usein kokonaan pois”, Lampikari sanoo.

Pian kerta viikkoon treenaaminen muuttui neljään, viiteen kertaan viikossa. Tietomäärä kasvoi ja tulosta tuli. Se ei jäänyt muilta huomaamatta. Kun Lampikari ahkeroi eräänä päivänä salilla, tuntematon nainen tuli pyytämään häneltä apua treeninsä kanssa.

”Menin heti opetusmoodiin. Koin todella vahvasti, että tämä on minun juttuni. Tätä haluan tehdä.”

MIKSI ACE PERSONAL TRAINER -SERTIFIKAATTI ON MAAILMAN ARVOSTETUIN?

”Kaikki ovat yhtä isoa perhettä”

Lampikari alkoi etsiä opiskelupaikkaa, jossa kouluttautua ammattitaitoiseksi personal traineriksi. Mikään koulutus ei kuitenkaan tuntunut omalta. Lampikari törmäsi lopulta NHA:n ilmoitukseen ja kiinnostui.

”Jo heidän ensimmäisestä puhelinsoitostaan tuli fiilis, että tätä minä olen etsinyt.”

Lampikari aloitti opiskelut ja tunsi heti olonsa tervetulleeksi. Etenkin ensimmäiset lähiopetuspäivät ovat jääneet Lampikarille elävästi mieleen. Asioita ei vain päntätty ryhmässä, vaan ryhmä ja koko NHA olivat yhtä isoa perhettä.

”Olemme pitäneet yhteyttä myös lähiopetuspäivien ulkopuolella. Yhteydenpito jatkuu varmasti myös koulutuksen jälkeen.”

”Se, mitä silloin tiesin, ei ole mitään verrattuna siihen, kuinka paljon tiedän nyt.”

NHA on uusi yritys, joten Lampikari pääsi myös vaikuttamaan NHA:n kehitykseen. Hän ja muut opiskelijat ovat vaikuttaneet osaltaan siihen, miten koulutus etenee ja millaisia sisältöjä ja työkaluja koulutuksessa tarjotaan.

”Ainoa negatiivinen asia, mitä koulutuksesta mieleeni tulee, on se, että lähiopetuspäivien aikataulut muuttuivat välillä. Se on sinänsä ymmärrettävää, kun on vielä uusi toimija alalla.”

Muuten Lampikari on opintoihinsa erittäin tyytyväinen. Hän ajatteli jo ennen koulutuksen aloittamista tietävänsä treenaamisesta paljon.

”Se, mitä silloin tiesin, ei ole mitään verrattuna siihen, kuinka paljon tiedän nyt.”

ITSE KEKSITTYJEN ”LISENSSIEN” AIKA ON OHI. KATSO MITÄ MAAILMAN ARVOTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIOINTITENTTI PITÄÄ SISÄLLÄÄN.

”Ei pakkopullaa, vaan elämäntapa”

Lampikari on tehnyt pt-opintonsa töiden ohella, ja valmistuminen on lopputenttiä vaille. Silloin Lampikari aloittaa työnsä personal trainerina. Moni tuttava on jo ilmoittanut tulevansa hänen asiakkaakseen heti kun mahdollista.

”Hoidan opinnot kunnialla loppuun, ja alan vasta sitten ottaa asiakkaita.”

NHA on lähtölaukaus Lampikarin uralle. Hän aikoo jatkaa opiskelua, ja ajatuksissa ovat esimerkiksi fysioterapeutin tai ravitsemusterapeutin opinnot. Lampikari haluaa auttaa ihmisiä oivaltamaan, miten liikunta ja elintavat parantavat elämänlaatua.

”Ja tämän ei tarvitse olla pakkopullaa, vaan elämäntapa. Meillä on vain yksi elämä. Kaikki lähtee siitä, että huolehtii itsestään.”

Lampikarin mielestä ihmisen tehtävä maan päällä on tehdä sitä, mitä itse rakastaa ja mitä maailma tarvitsee. Olipa se mitä tahansa.

”Haluan olla sellainen valmentaja, joka inspiroi ja motivoi ihmisiä. Samalla saan tehdä työtä, jolla on minulle merkitys.”

 

Instagram: lunalampikari

Facebook: Luna Lampikari

WWW: lunalampikari.com

Kuva 3

”Haluan olla sellainen valmentaja, joka inspiroi ja motivoi ihmisiä. Samalla saan tehdä työtä, jolla on minulle merkitys.”

KYSY MEILTÄ LISÄÄ, NIIN KERROMME, MIKSI NHA PERSONAL TRAINER -KOULUTUKSET OVAT RATKAISEVA PALANEN ELINTAPAHOIDON PALAPELISSÄ

Tilaa seuraavat aiheeseen liittyvät artikkelit suoraan sähköpostiisi tästä

LISÄÄ KIINNOSTAVIA ARTIKKELEITA

ONKO HARJOITTELU HETKELLISEEN LIHASUUPUMUKSEEN TARPEELLISTA TAI EDES HYÖDYLLISTÄ? – VOIMAHARJOITTELU JA LIHASMASSAN KASVATUS

Mikä on paras harjoittelutyyli lihasmassan kasvatuksen ja voimaharjoittelun tulosten maksimoimiseksi? Kannattaako lihakset treenata täydelliseen uupumukseen saakka ja kuinka usein näin mahdollisesti on järkevää tehdä? Lue, mitä tuorein tutkimustieto aiheesta sanoo.

lue lisää

MIKSI KERRAN PUDOTETTU PAINO ON NIIN KOVIN VAIKEAA PITÄÄ POISSA? – ONKO PYSYVÄ LAIHDUTTAMINEN EDES MAHDOLLISTA?

Jokainen koskaan painonhallinnan kanssa tuskailut on todennäköisesti miettinyt, miten ihmeessä se painon pitäminen poissa on niin käsittämättömän vaikeaa? Miten painonpudotus tehdään oikein? Onko minussa jotain vikaa? Kilpirauhasen vajaatoiminta? ”Hidas aineenvaihdunta”? Mikä tässä hommassa oikein mättää?

lue lisää

VILLE VÄHÄKOITTI KUUNTELI ÄITIÄÄN JA TEKI SAMALLA NHA:N HISTORIAA: ”TÄMÄ ON KUTSUMUSAMMATTI”

Liikuntatieteiden maisteri Ville Vähäkoitilla on ainutlaatuinen ennätys hallussaan: hän on ensimmäinen NHA:sta koskaan valmistunut oppilas. Tosin ei asioiden pitänyt ihan niin mennä. Vähäkoitti valmistui Jyväskylän yliopistosta vuonna 2017 ja hän oli jo päättänyt, että nyt saa opiskelut jäädä ainakin toviksi. Kirjoja ja artikkeleita oli tullut päntättyä riittämiin.

lue lisää