VILLE VÄHÄKOITTI KUUNTELI ÄITIÄÄN JA TEKI SAMALLA NHA:N HISTORIAA: "TÄMÄ ON KUTSUMUSAMMATTI"

KOKEMUKSIA NHA PERSONAL TRAINER -KOULUTUKSESTA

Ville Vähäkoitti, Liikuntatieteiden maisteri (LitM) & ACE-sertifioitu Personal Trainer (ACE CPT).

Liikuntatieteiden maisteri Ville Vähäkoitilla on ainutlaatuinen ennätys hallussaan: hän on ensimmäinen NHA:sta koskaan valmistunut oppilas. Tosin ei asioiden pitänyt ihan niin mennä.

Vähäkoitti valmistui Jyväskylän yliopistosta liikuntatieteiden maisteriksi vuonna 2017 ja hän oli jo päättänyt, että nyt saa opiskelut jäädä ainakin toviksi. Kirjoja ja artikkeleita oli tullut päntättyä riittämiin.

”Sitten netissä surffatessani silmieni eteen pomppasi NHA:n mainos. Luin sen läpi, ja koulutus kuulosti todella hyvältä. Siinä yhdistyivät yliopisto-opinnot, liikuntalääketiede, käytäntö ja ACE:n sertifikaatti.”

Niinpä Ville pyörsi päätöksensä ja ilmoittautuikin pikapuoliin takaisin koulun penkille. Hän valmistui NHA:sta loppukeväästä.

MIKSI ACE PERSONAL TRAINER -SERTIFIKAATTI ON MAAILMAN ARVOSTETUIN?

Villellä ei ollut vielä lukioiässä hajuakaan, mitä hän tekisi isona. Tarkkasilmäinen äiti vinkkasi, että eikö pojan kannattaisi tehdä liikunnasta itselleen ammatti. Ville on harrastanut urheilua lapsesta lähtien aktiivisesti ja pelannut muun muassa futsalia maajoukkuetasolla.

”Äiti sanoi, että liikunta on aivan sinun juttusi.”

Äiti oli oikeassa. Ville pääsi ensi yrittämällä yliopistoon, jossa hän opiskeli fysiikka- ja lajivalmennusta. Nyt hän saa leipänsä yksityisyrittäjänä personal trainerina. NHA:n koulutus antoi ammattiin mainiot lisäeväät.

”Opiskelusta jäi hyvät fiilikset. Opin uusia asioita, kouluttajat olivat päteviä ja ryhmässäni oli aivan huikeita ja fiksuja tyyppejä. Verkostoiduin moneen suuntaan, joka loi myös uusia työmahdollisuuksia.”

Entä mitä NHA:n koulutuksessa voitaisiin tehdä Villen mielestä paremmin?

”Minun aikanani yrityksessä oli kasvukipuja tiedottamisen ja aikataulujen kanssa. Se oli ainoa ongelma, joka on todennäköisesti saatu parempaan jamaan.”

Villeä palveli NHA:n koulutuksessa myös se, että lähiopetus oli suomeksi, mutta iso osa materiaaleista englanniksi. Hänen ajatuksissaan on lähteä lähivuosina töihin ulkomaille, joten kansainvälisesti tunnettu sertifikaatti on arvossaan.

Sitä ennen Ville keskittyy auttamaan ennen kaikkea tavallisia suomalaisia kuntoilijoita. Hän on havainnut, että ihmiset tarvitsevat paljon apua liikkumisen ja terveytensä kanssa.

”Moni kuntoilun aloittanut saa henkisesti paljon siitä, että oppii tekemään leuanvedon, yltää sitomaan kengännauhat tai että saa herätä aamulla ilman selkäkipua”, Ville sanoo.

”Jos voin auttaa yhtä ihmistä voimaan paremmin, niin se vaikuttaa koko hänen lähipiiriinsä. Siksi koen tämän niin mielekkääksi.”

ITSE KEKSITTYJEN ”LISENSSIEN” AIKA ON OHI. KATSO MITÄ MAAILMAN ARVOTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIOINTITENTTI PITÄÄ SISÄLLÄÄN.

Liikunta merkitsee Villelle ennen kaikkea vapautta tehdä kehollaan sitä, mitä hän haluaa. Siksi Ville treenaa itse paljon esimerkiksi kehonpainoa, voimistelua ja painoharjoittelua.

”Jos haluan hypätä voltin tai kiipeillä puussa, pystyn tekemään sen.”

Ville kuvailee itseään käytännönläheiseksi personal traineriksi. Hän ei keskity puhumiseen vaan yhdessä tekemiseen. Kuten Villen äiti jo tiesikin, Ville on löytänyt kutsumusammattinsa.

”Aamuisin on aina tosi mukava herätä duunipäivään.”

KYSY MEILTÄ LISÄÄ, NIIN KERROMME, MIKSI NHA PERSONAL TRAINER -KOULUTUKSET OVAT RATKAISEVA PALANEN ELINTAPAHOIDON PALAPELISSÄ

Tilaa seuraavat aiheeseen liittyvät artikkelit suoraan sähköpostiisi tästä

LISÄÄ KIINNOSTAVIA ARTIKKELEITA

ONKO HARJOITTELU HETKELLISEEN LIHASUUPUMUKSEEN TARPEELLISTA TAI EDES HYÖDYLLISTÄ? – VOIMAHARJOITTELU JA LIHASMASSAN KASVATUS

Mikä on paras harjoittelutyyli lihasmassan kasvatuksen ja voimaharjoittelun tulosten maksimoimiseksi? Kannattaako lihakset treenata täydelliseen uupumukseen saakka ja kuinka usein näin mahdollisesti on järkevää tehdä? Lue, mitä tuorein tutkimustieto aiheesta sanoo.

lue lisää

MIKSI KERRAN PUDOTETTU PAINO ON NIIN KOVIN VAIKEAA PITÄÄ POISSA? – ONKO PYSYVÄ LAIHDUTTAMINEN EDES MAHDOLLISTA?

Jokainen koskaan painonhallinnan kanssa tuskailut on todennäköisesti miettinyt, miten ihmeessä se painon pitäminen poissa on niin käsittämättömän vaikeaa? Miten painonpudotus tehdään oikein? Onko minussa jotain vikaa? Kilpirauhasen vajaatoiminta? ”Hidas aineenvaihdunta”? Mikä tässä hommassa oikein mättää?

lue lisää

PAKARATREENI, KUOLLEEN PAKARA SYDROOMA JA LONKAN KIERTÄJÄKALVOSIN – KESKEISIMMÄT LIIKUNTAAN LIITTYVÄT LIHAKSET, OSA 4

Miksi pakaratreeni ei osukaan sinne, minne pitäisi – ja mitä asialle voisi tehdä? Entä mikä on kuolleen pakaran syndrooma, ja kuinka pakaratreeni tukee lihasmassan kasvun ja tuloskunnon lisäksi toimintakykymme kehittymistä? Tutustu lisäksi anatomian opiskelussa erinomaisen hyödylliseen kielikuvaan – ”lonkan kiertäjäkalvosimeen”.

lue lisää