VILLE VESTERINEN –
URHEILUFYSIOLOGIAN HUIPPUASIANTUNTIJA

Olen urheilufysiologian asiantuntija Jyväskylästä, koulutukseltani liikuntatieteen tohtori. Olen työskennellyt Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksessa reilun kymmenen vuoden ajan. Työnkuvaani kuuluvat mm. tutkimus- ja kehitystoiminta sekä huippu-urheilijoiden valmennuksen käytännön tukityö urheilufysiologina.

Viime vuosina työni on painottunut yhä enemmän asiantuntijana toimimiseen käytännön valmennuksessa, jossa pääsen soveltamaan näyttöön perustuvaa tutkimustietoutta käytäntöön. Olen tehnyt töitä Suomen parhaiden urheilijoiden ja valmentajien kanssa monissa eri lajeissa. Viimeiset viisi vuotta olen toiminut mm. maastohiihtomaajoukkueen fysiologina. Keskeisinä teemoina työssäni eri maajoukkueiden kanssa ovat olleet fyysisten ominaisuuksien kehittäminen ja suorituskyvyn optimointi mm. harjoittelun kuormituksen ja palautumisen seurannan ja säätelyn avulla.

Vankka koulutustausta, vuosien tutkimustyö sekä käytännön kokemus kansainvälisen tason huippu-urheilijoiden ja valmentajien kanssa ovat kasvattaneet tietoutta ja osaamista, jota haluan jakaa NHA:n myötä yhä laajemmalle joukolle. NHA tarjoaa siihen loistavan toimintaympäristön.

Koen, että samat perustekijät ovat avainasemassa niin huippu-urheilijoiden suorituskyvyn optimoinnissa kuin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessäkin. Yksilölähtöisyyden tulee olla kaikessa tekemisessä lähtökohtana. Ensiarvoisen tärkeää on huomioida yksilön lähtökohdat, ominaisuudet, tavoitteet ja soveltaa harjoittelu muuhun elämään sopivaksi kokonaisuudeksi.

Olen tottunut tekemään töitä intohimolla tuottaen korkealaatuista työtä niin tutkimuksessa kuin valmennuksen asiantuntijana. Lisäksi minulla on suuri halu oppia uutta ja kehittää itseäni. Jatkuva tiedon päivittäminen ja itsensä kehittäminen ovat avainasemassa asiantuntijuuden ylläpitämisessä. Uskon, että nämä tekijät yhdistettynä kovaan työhön takaavat tuloksia myös NHA:ssa.

 

CURRICULUM VITAE

Koulutus:

2016 Liikuntatieteiden tohtori, Valmennus- ja testausoppi, Liikuntabiologian laitos, Jyväskylän yliopisto

2007 Liikuntatieteiden maisteri, Valmennus- ja testausoppi, Liikuntabiologian laitos, Jyväskylän yliopisto

2001 Ylioppilas, Sotkamon urheilulukio

Lukuisia valmennuskursseja ja -seminaareja sekä tutkimuskongresseja.

Työkokemus:

2007‐   Urheilufysiologian asiantuntija, Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus, Jyväskylä.

  • Erityisosaaminen: fyysinen harjoittelu, yksilöllinen harjoitteluvaikutus, harjoittelun seuranta, kuormitus ja palautuminen
  • Aikaisemmat toimet: urheilufysiologian tutkija, projektitutkija, tutkimusavustaja

2004 – 2006 Kuntotestaaja (osa-aikainen), Kuntoutumis- ja liikuntakeskus Peurunka, Laukaa.

2005 Tutkimusavustaja (osa-aikainen), Liikuntabiologian laitos, Jyväskylä yliopisto

Yli 30 kansainvälistä vertaisarvioitua tutkimusjulkaisua. Lisäksi useita muita julkaisuja valmennusalan julkaisuissa ja luentoja tutkimuskongresseissa, valmennusseminaareissa ja -koulutuksissa.

 

ON AIKA NOSTAA SUOMALAISEN PERSONAL TRAININGIN TASOA. KATSO MITÄ MAAILMAN ARVOSTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIOINTITENTTI PITÄÄ SISÄLLÄÄN.

YHTEISTYÖSSÄ

terveystalo a NHA aloittivat yhteistyön
Yhteistyössä Fitness24Seven
shk suomen hierojakoulut a NHA aloittivat yhteistyön
Yhteistyössä Amercan Council on Exercise
itä-suomen yliopisto UEF NHA
NHA yhteistyössä yhteistyökumppanit 15.41.07

NORDIC HEALTH ACADEMY 

 

NHA:n koulutuskokonaisuudet tarjoavat opiskelijoilleen ainutlaatuisen yhdistelmän tuoreinta tieteellistä tietoa ja tutkitusti toimivimpia käytännön taitoja.

YHTEYSTIEDOT

 

Eskolantie 1 A

00720 HELSINKI

E: info@nha.fi

P: +358 50 302 0753

Tietosuojaseloste»

Oppimisympäristö»