MIKKO RINTA – RAVINTO-OHJAUKSEN INTOHIMOINEN KEHITTÄJÄ


Leijonanosan työpanoksesta käytän tällä hetkellä tehtäviini terveystalon johtavana ravitsemusterapeuttina. Luon parhaita käytäntöjä ravitsemusterapeuttien työhön, kehitän sekä omaa että tiimini käytännön osaamista ja osallistun muuhun työterveyshuollon palveluiden tuottamiseen. Pidän yllä myös kenttätuntumaa ottamalla jatkuvasti vastaan ravitsemusterapia-asiakkaita Terveystalon Ruoholahden ja Leppävaaran toimipisteissä. Ravitsemusterapeutin töitä olen aikaisemmin tehnyt Diacorissa, kuntoutumiskeskus Kunnonpaikassa ja Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Hakeuduttuani opiskelemaan ravitsemusterapiaa, ymmärsin varsin pian, että olin löytänyt oman alani. Erityisen keskeisen ahaa-elämyksen sain, kun tutustuin ravitsemusterapeutin ajateltuun rooliin. Keskeiseksi toimintarooliksi nostettiin muiden toimijoiden ravitsemuksellisen ammattiosaamisen lisääminen. Tämän voisi tehdä ravitsemusasioissa kouluttamalla, konsultoimalla ja järjestämällä ravitsemusohjaukseen soveltuvaa tukimateriaalia ja –verkostoja.

Oma polkuni oli siitä hetkestä sinetöity. Jatkuvan asiakasrajapinnassa työskentelyn lisäksi, olen alusta asti suhtautunut intohimoisesti muiden kuin ravitsemusterapeuttien asiantuntemuksen lisäämiseen. Niinpä ei ole sattumaa, että Pro gradu -työssäni ”Ravitsemusterapeuttien toimintamallit julkisen sektorin ulkopuolella” pyrin ymmärtämään juurikin muiden ammattilaisten työtä ja sen haasteita paremmin.

Sen jälkeen olen luonut aikanaan Suomen suosituimman ravinto-ohjaajien koulutuskokonaisuuden. Olen lisäksi osallistunut tuhansien ammattilaisten kouluttamiseen, kehittänyt lukuisia toimintamalleja tuloksekkaan ohjaustyön tekemiseen, luonut erilaisia työkaluja helpottamaan ohjaustyötä ja takaamaan ohjaustyön laatua, sekä kirjoittanut aiheesta kansantajuisia kirjoja (Syö, liiku ja kehity, Rinta, Fitra 2015; Kokkaa, liiku ja nauti, Välimäki ja Rinta, Fitra 2016).

Jokainen intohimoisesti työhönsä suhtautuva on aina kiinnostunut myös työnsä vaikuttavuudesta. Olen vakuuttunut, että NHA:n kautta voin viedä vuosikymmenen osaamistani sekä kentällä että ravinto-ohjaajien kouluttajana sille kohderyhmälle, jolle siitä on suurin mahdollinen ilo. Niille ihmisille, joilla on palava intohimo kouluttautua tiiviisti asiakasrajapinnassa toimivan elintapaohjauksen ja –hoidon suomalaiseen kärkikaartiin.

TYÖHISTORIA:

Terveystalo, Johtava ravitsemusterapeutti, 2017->

Kehitän tiimini toimintaa, otan vastaan yksityis- ja työterveyshuollon asiakkaita sekä osallistun muuhun työterveyshuollon palveluiden tuottamiseen.

Trainer4You Oy, 2009-2016

Loin ravintovalmentajien koulutuskokonaisuuden, joka lanseerattiin vuonna 2009, ja josta tuli aikanaan Suomen suosituin ravinto-ohjaajien koulutuskokonaisuus. Vastasin koulutuksen sisällöstä sekä opetuksen laadusta lanseerauksesta lähtien vuoden 2016 loppuun. Lisäksi osallistuin satojen personal trainereiden kouluttamiseen.

Kuopion yliopistollinen sairaala, ravitsemusterapeutti, 2011

KIRJALLINEN TUOTANTO:

Syö, liiku ja kehity, Rinta, Fitra 2015; Kokkaa, liiku ja nauti, Välimäki ja Rinta, Fitra 2016; Kirjan Essentials of motivation and behaviour change: for fitness, health and sport professionals luku 6: Motivation and behaviour change in nutrition, Rinta ja Riekki, BlackBoxPublishers 2015; Lisäksi tuottanut tekstiä noin kymmeneen Fitran/Docendon kirjaan.

KOULUTUS:

Markkinointi-instituutti, 2017; Markkinointiviestinnän erikoisammattitutkinto

Itä-Suomen Yliopisto, 2011; Terveystieteiden maisteri (TtM), Laillistettu ravitsemusterapeutti; Ravitsemustiede (pääaine), Ravitsemusterapeuttien toimintamallit julkisen sektorin ulkopuolella (pro gradu –työ)

Työterveyslaitos, 2012; Työterveyshuollon asiantuntija

Personal trainer –koulutus, 2008

ON AIKA NOSTAA SUOMALAISEN PERSONAL TRAININGIN TASOA. KATSO MITÄ MAAILMAN ARVOSTETUIN PERSONAL TRAINER -SERTIFIOINTITENTTI PITÄÄ SISÄLLÄÄN.

YHTEISTYÖSSÄ

terveystalo a NHA aloittivat yhteistyön
Yhteistyössä Fitness24Seven
shk suomen hierojakoulut a NHA aloittivat yhteistyön
Yhteistyössä Amercan Council on Exercise
itä-suomen yliopisto UEF NHA
NHA yhteistyössä yhteistyökumppanit 15.41.07

NORDIC HEALTH ACADEMY 

 

NHA:n koulutuskokonaisuudet tarjoavat opiskelijoilleen ainutlaatuisen yhdistelmän tuoreinta tieteellistä tietoa ja tutkitusti toimivimpia käytännön taitoja.

YHTEYSTIEDOT

 

Eskolantie 1 A

00720 HELSINKI

E: info@nha.fi

P: +358 50 302 0753

Tietosuojaseloste»

Oppimisympäristö»