VILHO AHOLA –
LÄÄKETIETEELLINEN JOHTAJA

Olen lääkäri ja valmentaja. Erityisesti olen perehtynyt elintapalääketieteeseen, hormoniainevaihduntaan ja psykologiaan. Olen pohjattoman innokas oppimaan uutta ammattiini liittyvää. Tällä hetkellä suoritan Vierumäen urheiluopistossa fitness-lajien II-tason valmentajakoulutusta, unilääketieteen erikoispätevyyttä, sekä kliinisen ravitsemuksen diplomitutkintoa (European Society for Clinical Nutrition and Metabolism) ja eurooppalaista seksuaalilääketieteen erityispätevyyttä (FECSM). Aiemmin olen kouluttautunut mm. psykofyysiseen psykoterapiaan ja kliiniseen hypnoterapiaan.

Toimin Suomen Fitnessurheilu ry:n maajoukkueen lääkärinä, valmentajana fitness-lajeissa sekä ravintovalmentajana monille urheilijoille, kuten Suomea Rion Olympialaisissa edustaneelle Anni Vuohijoelle. Opetan myös Vierumäen urheiluopistolla valmentajan ammattitutkintoa ja olen toiminut Itä-Suomen yliopistossa urheiluravitsemuksen vierailevana luennoitsijana.

Työssäni elintapalääkärinä teen säännöllistä yhteistyötä personal trainereiden kanssa. Tekisin mielelläni enemmänkin, mutta päteviä henkilöitä on erittäin vaikea löytää. Jotta turvallisesta ja tehokasta elintapahoidosta voi tulla totta, tarvitaan kentälle runsaasti käsiä ja jalkoja, jotka toimivat asiakkaan tukena arjen tasolla. Tämä rooli olisi omiaan personal trainerille, jonka koulutustausta on kunnossa ja joka ymmärtää roolinsa terveydenhuollon arvoketjussa. Uskon, että NHA:n kautta saamme kentälle lisää aidosti päteviä ammattilaisia.

 

TUOREIMMAT ARTIKKELIT

NÄYTTÖÖN PERUSTUVA PERSONAL TRAINING 2020 – NOUSE JÄTTILÄISTEN HARTIOILLE

NÄYTTÖÖN PERUSTUVA PERSONAL TRAINING 2020 – NOUSE JÄTTILÄISTEN HARTIOILLE

Näyttöön perustuva personal training on kenties yksi keskeisimmistä elintapahoidon taidoista niin liikunnan kuin terveydenhuollonkin ammattilaisille. Tämän oppaan tarkoitus on antaa sinulle selkeä kuva siitä, mitä näyttöön perustuvuus tarkoittaa ja miten näyttöön perustuva personal training eroaa muista personal training -kulttuurin alahaaroista.

lue lisää

NORDIC HEALTH ACADEMY 

 

Koulutamme näyttöön perustuvan personal training -osaamisen huippuammattilaisia tarjoamalla korkeakoulutason personal trainer -koulutuksia. Hanki itsellesi maailman arvostetuin personal trainer -sertifikaatti!

YHTEYSTIEDOT

 

Bulevardi 30 B 1

00120 HELSINKI

E: info@nha.fi

P: +358 50 302 0753

Tietosuojaseloste